0
Mechoui style stegt laks med quinoa, aubergine, peberfrugt og persille

Mechoui style stegt laks med quinoa, aubergine, peberfrugt og persille

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Laks

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
rød peberfrugtauberginerødløghvidløgbredbladet persille
1 min.
Grøntsager:

Skyl alle grøntsager. Pil og hak rødløg og hvidløg. Skær aubergine og peberfrugt i små tern. Pluk persillen, og hak den evt. groft.

quinoa
10 min.
Quinoa:
Skyl quinoaen grundigt i en sigte med koldt vand. Dette er vigtigt pga. det høje indhold af saponiner. Dræn quinoaen godt, og rist den derefter i lidt olie i en tykbundet gryde, til den begynder at dufte nøddet og tage let farve. Der skal røres konstant, ellers sætter den sig i bunden. Tilsæt vand, så det godt og vel dækker quinoaen. Kog i 10 min. under låg ved svag varme. Sluk, og lad den trække i yderligere 10 min. Krydr med salt, og lad quinoaen afdryppe og køle lidt af i en sigte.
rød peberfrugtauberginerødløghvidløgquinoa
20 min.
Grøntsager & quinoa:

Varm en pande eller sauteause op til medium varme, og kom de hakkede hvidløg og rødløg på. Steg dem igennem et par minutter. De må gerne blive let gyldne uden at branke. Kom aubergine på panden sammen med en generøs mængde af din bedste olivenolie. Lad det sautere ved medium varme, til auberginerne har optaget olien og er blevet bløde. Tilsæt peberfrugt og 2/3 af mechoui krydderiblandingen. Sauter igennem 2-3 minutter. Husk at krydre med salt. Kom nu den kogte, drænede quinoa på, og lad den riste med i et par minutter. Smag til med salt og peber.

ASC laks med skindmechoui krydderiblanding
30 min.
Fisk:

Del fisken i mindre stykker, gerne 2-3 stykker pr. person. Krydr fisken med salt og det sidste af krydderiblandingen på begge sider. Steg den i olie/smør på en pande ved moderat til høj varme i ca. 2-3 min. (afhængig af tykkelse). Vend fisken, når den er gylden på den ene side, og steg derefter i meget kort tid (ca. 1 minut) på den anden side. Krydr med friskkværnet sort peber, og server straks.

bredbladet persille
35 min.
Anretning:

Som vist på billedet - drys med plukket persille.

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Bonusinfo

Mechoui krydderiblanding indeholder:

20% spidskommen, 20% gurkemeje, 20% paprika, 18% korianderfrø, 10% chili, 10% sort peber, 2 % safran

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?