Skyl alle grøntsager. Pil og hak rødløg og hvidløg. Skær aubergine og peberfrugt i små tern. Pluk persillen, og hak den evt. groft.
Varm en pande eller sauteause op til medium varme, og kom de hakkede hvidløg og rødløg på. Steg dem igennem et par minutter. De må gerne blive let gyldne uden at branke.
Kom aubergine på panden sammen med en generøs mængde af din bedste olivenolie. Lad det sautere ved medium varme, til auberginerne har optaget olien, og er blevet bløde. Tilsæt peberfrugt og 2/3 af mechoui krydderiblandingen. Sautér igennem 2-3 minutter. Husk at krydre med salt.
Kom nu den kogte, drænede quinoa på, og lad den riste med i et par minutter. Smag til med salt og peber.
Del fisken i mindre stykker, gerne 2-3 stykker pr. person. Krydr fisken med salt og det sidste af krydderiblandingen på begge sider. Steg den i olie/smør på en pande ved moderat til høj varme i ca. 2-3 min. (afhængig af tykkelse). Vend fisken, når den er gylden på den ene side, og steg derefter i meget kort tid (ca. 1 minut) på den anden side. Krydr med friskkværnet sort peber, og servér straks.
Som vist på billedet - drys med plukket persille.
Kend din fisk: Mørksej
GASTRONOMISK
Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars.
Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.
SUNDHED
Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.
Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK
Mechoui krydderiblanding indeholder:
20% spidskommen, 20% gurkemeje, 20% paprika, 18% korianderfrø, 10% chili, 10% sort peber, 2 % safran
Kundekommentarer ()