0
Urteboullion med små medisterboller og knæk-spaghetti

Urteboullion med små medisterboller og knæk-spaghetti

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
medisterhvidløggulerødderpastinakflåede og hakkede tomaterpersillespaghetti, 50% fuldkorngrøntsags bouillon
1 min.

Grøntsagerne renses og skæres i små tern. Persillen skylles og  hakkes.

Hak 1 fed hvidløg pr. person. 
Halvdelen af hvidløget gemmes til suppen, resten røres ud i 1 spsk. olie pr. person. Hvidløgsolien skal bruges til pitabrødene senere.

Steg grøntsagerne og hvidløget i olivenolie i en stegegryde et par minutter, og hæld derefter tomaterne ned i gryden sammen med urteboullionen og tre-fire dl vand pr. person.
Lad simre et par minutter.

Spaghettien knækkes i mindre stykker, og simrer i suppen, til den er næsten mør.

Klem små mundrette stykker fars ud af medisterpølsen direkte ned i suppen.
- Medisterbollerne bliver meget rustikke i formen, og det skal de være.
Lad simre et par minutter.  Tilsæt evt. mere vand, hvis suppen bliver for "tør", eller du gerne vil have den mindre kraftig i smagen.

25 min.
  1. Pitabrødene pensles med hvidløgsolien, og varmes under grill-elementet i ovnen, til de er sprøde.

  2. Suppen smages til med salt og rigeligt med peber.
    Vend persillen ned i suppen umiddelbart inden servering.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Spaghetti:

Klassikeren og pastavariant nr. 1 som den mest elskede og brugte af alle pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)