0
Urteboullion med små medisterboller og knæk-spaghetti

Urteboullion med små medisterboller og knæk-spaghetti

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
medisterhvidløggulerødderpastinakflåede og hakkede tomaterpersillespaghetti, 50% fuldkorngrøntsags bouillon
1 min.

Grøntsagerne renses og skæres i små tern. Persillen skylles og  hakkes.

Hak 1 fed hvidløg pr. person. 
Halvdelen af hvidløget gemmes til suppen, resten røres ud i 1 spsk. olie pr. person. Hvidløgsolien skal bruges til pitabrødene senere.

Steg grøntsagerne og hvidløget i olivenolie i en stegegryde et par minutter, og hæld derefter tomaterne ned i gryden sammen med urteboullionen og tre-fire dl vand pr. person.
Lad simre et par minutter.

Spaghettien knækkes i mindre stykker, og simrer i suppen, til den er næsten mør.

Klem små mundrette stykker fars ud af medisterpølsen direkte ned i suppen.
- Medisterbollerne bliver meget rustikke i formen, og det skal de være.
Lad simre et par minutter.  Tilsæt evt. mere vand, hvis suppen bliver for "tør", eller du gerne vil have den mindre kraftig i smagen.

25 min.
  1. Pitabrødene pensles med hvidløgsolien, og varmes under grill-elementet i ovnen, til de er sprøde.

  2. Suppen smages til med salt og rigeligt med peber.
    Vend persillen ned i suppen umiddelbart inden servering.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Spaghetti:

Klassikeren og pastavariant nr. 1 som den mest elskede og brugte af alle pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.