Start med at sætte en stor kedel vand over at koge. Vandet er til at blanchere grønkålen i.
Kartoflerne skylles, og sættes over at koge i saltet vand. Det er ikke nødvendigt at skrælle kartoflerne, men man kan gøre det, hvis man synes.
Grønkålen ribbes og snittes mellemfint. Læg kålen over i en skål, og hæld det kogende vand over, så det dækker kålen. Lad kålen stå og trække 5 minutter, og sigt vandet fra. Kram kålen let.
Imens kålen trækker, sættes medisteren over at stege i smør ved middelsvag varme. Medisteren skal have omkring 10 minutter på hver side og vendes halvvejs.
Kålen steges et par minutter i en gryde sammen med en god smørklat. Hæld bechamelsaucen over, og lad det stå og simre ligeså stille under låg, til I skal spise. Måske skal der lidt vand eller mælk ned i gryden, for at kålen ikke brænder på. Rør rundt undervejs, og smag til med salt og peber, samt evt. lidt sukker.
Æblerne skylles, og kernehuset fjernes.
Skær æblerne i tynde både.
Timianen skylles, og bladene ribbes fra.
Når medisteren er færdig, tages den af panden og anrettes på et fad.
Æblerne steges ved middel varme i en smørklat i panden fra medisteren (panden skal ikke skylles først, der sidder meget god smag i bunden af den).
Når æblerne er møre, drysses timianen over, og der smages til med peber og evt. lidt honning eller sukker.
Kartoflerne drænes. Servér grønlangkål, medister og æbler på et fad.
~Velbekomme ~
Kundekommentarer ()