0
Medister med nye kartofler, gulerødder og spidskål i persillecreme med lyn-agurker

Medister med nye kartofler, gulerødder og spidskål i persillecreme med lyn-agurker

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

  1. Medisteren sættes over at stege i smør på en middelvarm pande. For at få en sprød og karamelliseret skorpe på pølsen uden at den sprækker, skal den steges i lang tid og i nok fedtstof på en ikke alt for varm pande.
  2. Kartoflerne vaskes og skrabes evt. Gulerødderne får samme tur. Det er ikke nødvendigt at skrælle gulerødderne, men man kan gøre det, hvis man synes.  Kartoflerne deles i halve eller kvarte, og gulerødderne skæres i mundrette stykker.
  3. Spidskålet skæres i tynde strimler.
  4. Kartoflerne hældes over i en gryde, der kan rumme alle grøntsagerne. Hæld en smule vand ned til kartoflerne, bare så bunden er dækket med et par cm.  Tilsæt salt og en smørklat, og damp kartoflerne 5-6 minutter under tætsluttende låg.
  5. Agurken snittes, så tyndt som man orker, vendes i et par spsk. god eddike pr. agurk, og smages til med sukker og en smule salt.
  6. Så vendes gulerødderne og evt. en smule mere vand ned til kartoflerne, sammen med en smule sukker.
  7. Når kartoflerne og gulerødderne er næsten møre, hældes vandet fra, og kålet vendes ned til grøntsagerne i gryden. Lad retten dampe under låg et par minutter, til kålet lige er faldet sammen. Imens skylles og hakkes persillen fint.
  8. Fløden hældes over grøntsagerne i gryden, og retten koges ind, til den er cremet. Så smages grøntsagerne til med salt og peber.  Umiddelbart inden servering vendes persillen ned til grøntsagerne.
Anretning

Giv de cremede grøntsager til medisteren sammen med agurkesalaten.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?