Rør kødet med salt, peber og 1/3 af krydderiblandingen. Rør derefter med et et eller 2 æg (hvis du har æg - ikke strengt nødvendigt). Kom 1/3 af raspen i farsen og rør sammen. Lad farsen hvile i et par minutter. Rul små kugler på størrelse med en bordtennisbold. Vend dem i rasp og steg dem derefter på en pande i neutral olie til de er gyldne og sprøde. Tag dem af panden og sæt til side. Gem panden til senere.
Skyl alle grøntsager. Pil og hak rødløg og hvidløg. Skær aubergine og peberfrugt i små tern. Pluk persillen - hak det evt. groft.
Kom de hakkede hvidløg og rødløg på panden hvor du stegte kødet - steg dem igennem et par minutter, de må gerne blive let gyldne - uden at branke. Kom aubergine på panden sammen med en generøs mængde af din bedste olivenolie - lad det sautere ved medium varme til de har optaget olien og er blevet bløde. Tilsæt peberfrugt og resten af krydderiblandingen - sauter igennem 2-3 minutter. Husk at krydre med salt. Kom nu den kogte drænede quinoa på og lad den riste med i et par minutter. Smag igen til med salt og peber.
Som vist - drys med plukket persille.
Mechoui krydderiblanding indeholder:
20% spidskommen, 20% gurkemeje, 20% paprika, 18% korianderfrø, 10% chili, 10% sort peber, 2 % safran
Kundekommentarer ()