
Start med at sætte risene over at koge efter anvisning på pakken.
Skyl kartoflerne grundigt. Skær dem i små tern, og rist dem stille og roligt på en pande i ca 15-20 min, til de er møre, og har taget en del farve. Et par minutter, inden kartoflerne er færdige, tilsætter du krydderblandingen, og lader den stege med.
Fjern rod og top på porren, og skyl den godt. Skær den i 3-4 cm lange stykker, og kom dem ned i en gryde med vand. så de er halvt dækkede. Tilsæt et godt skud salt. Lad dem koge møre under låg i ca. 8-10 min.
Skyl spinaten grundigt, og rib bladene af stilkene. Snit bladene igennem et par gange med en kniv. Stilkene skal du ikke bruge.
Riv limefrugten fint, og gem skallen til senere.
Tynd yoghurten lidt med lidt saft fra limefrugten. Vend spinaten sammen med yoghurten, og smag til med lidt friskkværnet peber og et par dråber olivenolie.
Anret ris og kartofler i bunden af en dyb tallerken med de kogte porrer og spinat ovenpå. Slut af med at komme plukket mynte over retten.
Velbekomme!
Aloo Gobi krydderi indeholder: 30% Spidskommen, 15% nigella frø, 15% korianderfrø, 15% chilipulver, 15% gurkemeje, 10% methi (tørret bukkehorn blade og garam masala)
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften