0

Meunièrefyldt rødspætterulle og rodfrugtgratin med bacon og sprød topping

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Sennep, Fløde, Havre, Hasselnødder, Soya, Sesam, Nødder, Jordnødder, Mælk, Rødspætte

Fremgangsmåde

Gratin: Skær baconen i 1 cm brede stykker på tværs af skiverne, rist dem gyldne og sprøde på en tør pande og dryp af på køkkenrulle. Skræl eller skrub rodfrugter og kartofler, rens porrerne og pil 3 fed hvidløg. Snit det hele i fine tynde skiver og vend dem sammen med bacon, timianblade, salt og peber. Kom det hele i et ovnfast fad, hæld fond og fløde i og sæt fadet i en 200 grader varm ovn i 30 min. - vend rundt et par gange undervejs. Riv imens brødskiverne groft på et rivejern og bland det sammen med havregryn, grofthakkede hasselnødder (du kan også bruge valnødder), 3 spsk. smeltet smør, revet ost, lidt salt og peber. Drys blandingen over grøntsagerne og bag i yderligere 15-20 min. til grøntsagerne er møre, væden kogt ind og toppingen gylden og sprød.

Fisk: Læg fileterne op på række med "skindsiden" (der hvor skindet har siddet) opad, fordel den grove sennep på fileterne og smør det tyndt ud. Hak krydderurterne (fx persille, estragon og purløg), kom dem i en skål og riv skallen af hele citronen henover. Bland godt og fordel det på fiskene. Brun 4 spsk. smør i en kasserolle og rør 2 fed presset hvidløg i det sidste minut. Dryp 2 spsk. af smørret over fileterne, rul dem sammen om fyldet og læg dem i et ovnfast fast. Pensl med det resterende smør og bag rullerne i den 200 grader varme ovn i 10-12 min. til fisken lige er mør.

Server sammen med en sprød grøn salat og godt groft brød.

Bonusinfo

En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia

Bonusinfo

Klaret smør: Klar smørret ved at varme det langsomt op, uden at det koger i en lille kasserolle. Når det er smeltet, trækkes det til side og får lov at stå lunt 5-10 minutter så valle og urenheder kan bundfælde sig. Hæld nu den klarede smør (der ligger i toppen) over i en ny skål og kasser vallen (det hvide bundfald).

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?