0
Meunierestegt mørksejmedailloner med quinoa-tabbouleh

Meunierestegt mørksejmedailloner med quinoa-tabbouleh

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Tabbouleh: Her har jeg brugt den velsmagende og omega 3 fyldte "superfood" quinoa (som udtales Keen-Wah og stammer fra Andesbjergene i Sydamerika). Skyl quinoaen grundigt i en sigte med koldt vand. Kom den skyllede quinoa i en gryde og tilsæt vand så det dækker quinoaen og kog i 10 min., sluk og lad den trække i yderligere 10 min. Krydr med salt og lad quinoaen køle lidt af i en sigte så evt. overskydende væde kan dryppe fra. Skær tomater og agurk i tern på ca. ½ cm, snit rødløg fint, hak koriander og mynte (gem lidt til pynt) og vend det hele i den let afkølede quinoa. Tilsæt generøse mængder af god ekstra jomfru olivenolie, citronsaft + lidt af den gule skal der er revet fint, finthakket hvidløg og smag det hele til med krydderiblandingen samt salt og peber. Vend til sidst plukkede og skyllede blade af hjertesalat deri.

Fisk: Fileterne deles i mindre stykker (2-3 pr person) og krydres med salt og peber. Vend dem i lidt hvede - eller rugmel og steg på en medium varm pande i godt med neutral olie. Fisken steges primært på den ene side i ca. 2-3 min., indtil den er pænt gylden, tilsæt et par klatter kold smør og lad det bruse af, hvorefter fisken vendes og steges i kort tid på den anden side. Krydr med lidt god salt og server straks.

Anretning: Som vist på billedet med lidt plukket koriander og persilleblade drysset over. Servér evt. citronbåde af den anden halvdel af citronen dertil og hæld lidt ekstra jomfruolivenolie over retten.

*Tabboulehkrydderi: Rist 1 spsk. spidskommen og ½ spsk. korianderfrø på en tør pande og knus dem i en morter - bland med 1 spsk. sød paprika, salt og sort peber.

Bonusinfo

Tabbouleh krydderi indeholder: 50% spidskommen, 25% koriander, 10% persille, 10% mynte, 5% sort peber.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?