0
Meunierestegt rødspættefilet med tomatiseret aubergine og gnocchi

Meunierestegt rødspættefilet med tomatiseret aubergine og gnocchi

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

tomatpassataauberginehvidløg
1 min.
Bagte auberginer

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Skær auberginen i tykke skiver, og hak hvidløget fint. Varm en stor pande op, og tilsæt lidt olivenolie. Steg aubergineskiverne til de har taget farve på begge sider, og tag dem derefter af panden igen. Tilsæt hvidløg til panden, lad det stege 1-2 min., og kom så tomatsovs på panden. Giv det et opkog, og krydr med salt og friskkværnet sort peber.

parmigiano reggiano (Parmesan)
5 min.
Bag auberginer

Find et lille ildfast fad, og læg aubergineskiver i lag med tomatsovs imellem. Slut af med et lag tomatsovs øverst, og riv parmesanen ovenpå. Bag i ovnen ca. 15 min., til parmesanen har taget godt med farve.

gnocchi
10 min.
Steg gnocchi

Rengør panden fra før, og sæt den over varmen igen. Tilsæt lidt olivenolie, og steg gnocchi ved mellem varme ca. 4-5 min., til de er blevet sprøde i kanterne, og har taget farve. Krydr med salt og friskkværnet sort peber.

rødspættefilet
20 min.
Steg fisken

Krydr fisken, og vend fileterne i mel. Ryst dem godt af, og steg dem gyldne ca. 2-3 min. på hver side, på en godt varm pande, i en god mængde olie.

æblerrucola
25 min.
Skær æbler og rucola

Skær æblet i små tern, og vend dem sammen med rucolaen i en lille skål.

30 min.
Anretning

Anret gnocchi, fisk og bagt aubergine på en tallerken med salaten på siden.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?