0
Meunierestegte rødspættefilet med nye kartofler, persillesovs, mormorsalat og friske ribs

Meunierestegte rødspættefilet med nye kartofler, persillesovs, mormorsalat og friske ribs

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Krydr fisken med lidt salt og peber. Vend fileterne i mel, dernæst i sammenpisket æg og til sidst i raspen. Fritér fisken i rigeligt neutral olie i en gryde ved ca. 185 grader (når det syder omkring en tandstik, er olien varm nok) til de er gyldne, og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Drys med lidt god salt.

Fortrækker du at pandestege i smør, kan du snildt gøre det i stedet for :-)

Drys lidt god flagesalt lige inden du serverer den.

Persillesovs: Smelt 35 gram smør i en, gerne tykbundet, kasserolle, tilfør hvedemel og bag det igennem i et minuts tid ved jævn varme, imens det bruser let uden at det tager farve. Tilsæt nu mælk, først det halve - lad det koge igennem mens du pisker heftigt så alle klumper røres ud - kog det i et minuts tid mens du hele tiden pisker, nu mere moderat - tilsæt det sidste mælk og pisk igennem igen. Tilsæt 1,5 dl piskefløde og lad det koge et par min. Smag saucen til med salt, hvid peber og evt. lidt muskatnød. Tilsæt lige før du serverer masser af finthakket kruspersille i den brandvarme sovs.

Kartofler: Skrab/skrub de nye kartofler og kog dem i vand med salt i 12-15 min. Dræn vandet fra, tilsæt smør (15 g) og et drys persille. Sæt låg på igen - ryst let og server.

Mormorsalat: Pluk evt. de yderste blade af salaten - del den i kvarte eller pluk den i mundrette stykker, skyl og slyng den tør i en salatslynge. Lav en dressing af 1 dl piskefløde der røres med æbleeddike, sukker og lidt salt og peber - hæld det over salaten og drys med de friske ribs.

Server med citronbåde - aaah og så med en iskold pilsner.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?