0
Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Mexicansk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

ris, basmati
1 min.
Kogte ris:

Kog risene efter anvisning på posen. Eller gør som jeg, og følg følgende vejledning:

Jeg har nu +25 års erfaring som kok, og bilder mig ind, at jeg ved et eller andet om mad og også om at koge ris ;-) Men for nylig fik jeg dette fif fra min gode ven "Skovridderen", der har boet en årrække i Nepal. Han sagde: Skyl risene hurtigt i koldt vand. Kog imens rigeligt vand op med lidt salt i. Kom de skyllede ris i, når vandet koger. Læg låg på! Sæt uret, tik, tak - efter 8 minutter hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække i 5-10 minutter! Voilà! Perfekte fluffy ris HVER GANG!

Jeg må indrømme, at jeg ikke har set mig tilbage siden, og koger nu ALTID mine basmati- eller jasminris efter denne metode! Tak Jesper!

tomaterrød peberfrugtavokadokoriandergulerødderspidskål
2 min.
Tilbehør:

Skær avokado i skiver, tomater i tern og peberfrugt i strimler. Pluk bladene af korianderen, og snit stilkene fint. Kasser de yderste blade på spidskålen, og snit resten, så fint du kan. Skræl og skær gulerødder i fine strimler - brug evt. et mandolinjern.

Mexicansk krydderiblanding (stærk)creme fraiche 18%lime
10 min.
Dressing:

Bland en dressing af creme fraiche og 1/3 af krydderiblandingen, limesaft, salt og peber.

Hakket grisekød 9-15%ris, basmatiMexicansk krydderiblanding (stærk)koriander
20 min.
Ris & kød:

Varm en pande med neutral olie op til meget høj varme. Når panden er helt varm, kommes kødet på. Når kødet har fået god bruning, krydres med salt, peber og resten af krydderiblandingen. Steg kødet i yderligere 3-4 min. 

Tag kødet af panden, tilsæt lidt ekstra olie, og lynsteg nu de kogte ris i kødsaften. Tilsæt de hakkede korianderstilke og lidt limesaft, og smag til med salt og peber.

koriandercreme fraiche 18%
30 min.
Anretning:

Server straks anrettet i en skål med ris i bunden. Ovenpå risene lægges avokado i skiver, tomater i tern, peberfrugt i strimler, kødet samt snittet kål og gulerødder. Top med creme fraiche-dressing. og drys med korianderblade.

Anret alternativt det hele i skåle, og saml selv bowls ved bordet.

Bonusinfo

Mexicansk krydderiblanding indeholder:

35% spidskommen 10% paprika, 10% chipotle chili, 10% oregano, 10% sort peber, 10% ancho mulato chili, 5% pasilla chili, 5% løgpulver, 5% hvidløgspulver

 

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?