0
Mexican street corn bowl med sous vide gris
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Mexican Street corn, eller Elote, er hele, grillede majskolber, serveret med bl.a. ost, lime, chili og mayonnaise-snasket fast food Mexican style.
Denne salat kan spises uden fedtede fingre, og den søde, let grillede smag fra majsen er et sikkert hit hos ungerne.
Det er vigtigt at man steger sin majs ved meget høj varme, så den får lidt brankede hjørner - det giver den autentiske, grillede smag til den ellers meget milde salat. Servér ekstra chili ved siden af salaten, til dem der er glade for stærk mad.

Allergener:
Mælk, Selleri, Soya, Æg, Gluten, Sennep

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Sous vide, mør grisenakkemajsrødløglimeKota-ostavokadofajita krydderi
1 min.
Klargøring

Riv alle blade og "fimretråde" af majskolberne. Fjern kernerne på majsen ved at stille den på højkant og lade en kniv løbe ned langs den hårde kerne på majsen.

Snit rødløget meget fint og læg det over i en skål, der kan rumme alle grøntsagerne. Del avocadoen og skær den i tern. Læg ternene over til rødløget, og pres saften af en halv lime over. Brug saften fra en hel lime, hvis du laver mad til 4-5 pers.

Vend 1/2 tsk. fajitamix ned i grøntsagerne. Brug en hel tsk. fajitamix, hvis du laver mad til 4-5 pers.

Smuldr osten i meget små stykker, og kom den ned til grøntsagerne i skålen.

Tag grisekødet ud af pakken og skær/riv det i mundrette stykker. Gem evt. væde fra pakken i en lille skål for sig.

15 min.
Stegning

Steg majskernerne i olivenolie på en stor, hed pande til de begynder at få brune pletter, og er møre. De skal have max. varme! Når majsen er mør, hældes den over til grøntsagerne i skålen.

Sæt panden over at varme igen, og steg kødet kort ved høj varme.  Derefter skrues ned til medium varme, og resten af fajita-krydderiet tilsættes sammen med evt. væde fra grisen.  Smag til med salt og peber, sluk panden, og læg et låg på den, så kødet holder sig saftigt og lunt.

Grøntsagerne vendes forsigtigt sammen. Tilsæt 1/2 - 1 spsk. mayonnaise pr. person, smag til med salt, peber, ekstra limesaft og evt. chili.

30 min.
Anretning

Varm tortillas kort på den ene side på panden, og stabl dem på en tallerken eller et bræt. Pak dem evt. ind i et hårdt opvredet viskestykke, så de holder sig lune og bløde.

Anret salaten i skåle, og top op med kødet. Servér de lune tortillas til.

Bonusinfo

Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.

Bonusinfo

Fajita indeholder:

Sød paprika, paprikaflager, oregano, spidskommen, chili, urteboullion*, hvidløg, cayenne og havsalt. 

*ASAs urtebouillon er vegetarisk og glutenfri. Den indeholder havsalt, maltodextrin, gærekstrakt, grøntsager og urter 7,8% (porre, persille, selleri, bukkehorn, løvstikke, gulerødder, pastinak, løg) soja sauce, gurkemeje og solsikkeolie.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?