
Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i 9-12 min. (afhængig af konsistensen du ønsker på risene) og hæld al overskydende vand fra.
Skær avokado i skiver, tomater i tern og peberfrugt i strimler. Pluk bladene af koriander, og snit stilkene fint.
Kassér de yderste blade på spidskålen, og snit resten, så fint du kan.
Skræl og skær gulerødder i fine strimler - brug evt. et mandolinjern.
Bland en dressing af creme fraiche og 1/3 af krydderiblandingen, limesaft, salt og peber.
Varm en pande med neutral olie op til meget høj varme. Når panden er helt varm, kommes kødet på. Når kødet har fået god bruning krydres med salt og peber samt resten af krydderiblandingen. Steg kødet i yderligere 3-4 min. i alt.
Tag kødet af panden, tilsæt lidt ekstra olie, og lynsteg nu de kogte ris i kødsaften. Tilsæt de hakkede korianderstilke og lidt limesaft, og smag til med salt og peber.
Servér straks anrettet i en skål med ris i bunden. Ovenpå risene lægges avokado i skiver, tomater i tern, peberfrugt i strimler, kødet samt snittet kål og gulerødder. Top med creme fraiche-dressing og drys med korianderblade.
Anret alternativt det hele i skåle - og saml selv bowls ved bordet.
Mexicansk krydderiblanding indeholder:
35% spidskommen 10% paprika, 10% chipotle chili, 10% oregano, 10% sort peber, 10% ancho mulato chili, 5% pasilla chili, 5% løgpulver, 5% hvidløgspulver
Kommentarer og forslag til opskriften