0
Mexicansk burrito bowl med chipotle-stegt oksekød, avocado og couscous

Mexicansk burrito bowl med chipotle-stegt oksekød, avocado og couscous

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Mexicansk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
tomaterrød peberfrugtavokadokoriandergulerødderspidskål
1 min.
Tilbehør:

Skær avokado i skiver, tomater i tern og peberfrugt i strimler. Pluk bladene af korianderen, og snit stilkene fint.  Pil de ydersted blade af spidskålen og snit det så fint du kan. Skræl og skær gulerødder i fine strimler - brug evt. et mandolinjern.

oksekød i strimlercouscouschipotle flagerkoriander
10 min.
Couscous og kød:

Kom couscoussen i en skål, der kan tåle varme. Hæld kogende vand over, så det netop dækker, og tilsæt salt. Lad couscoussen trække tildækket med film i 5 minutter. Hæld overskydende vand fra ved at komme couscoussen i en sigte. Lad den dryppe af i et par minutter.

Varm en pande med neutral olie op til meget høj varme. Når panden er helt varm, lægges oksestrimlerne på i ét lag. Undgå at røre rundt i kødet, da temperaturen på panden således vil falde, og kødet vil koge i stedet for at stege. Laver du mad til 4 personer kan du med fordel gøre det på 2 pander eller over 2 omgange! Når strimlerne har fået godt med farve på den ene side, vendes de, og steges kort på den anden side også. Krydr med salt og peber samt ca. halvdelen af chipotle chilien. 

Tag kødet af panden, tilsæt lidt ekstra olie, og lynsteg nu couscous i kødsaften. Tilsæt de hakkede korianderstilke og lidt limesaft, og smag til med salt og peber.

chipotle flagercreme fraiche 18%
20 min.
Dressing:

Bland en dressing af creme fraiche, de sidste chipotleflager (gem dog en lille smule til pynt), limesaft, salt og peber.

spidskål
30 min.
Anretning:

Server straks anrettet i en skål som vist på billedet på en bund af couscous. Ovenpå couscous lægges avokado i skiver, tomater i tern, peberfrugt i strimler, kødstykker samt snittet kål og gulerødder. Top med creme fraiche-dressingen og drys med chipotle flager.

Bonusinfo

Chipotle er en jalapeno-chili, der er tørret og røget. Chipotle er en relativt mild chili, der gør den velegnet til mange forskellige retter. Brug den i gryderetter, dressing, mayo eller lav en lækker chilisauce baseret på chipotle. Den røgede smag giver en ekstra dybde, og gør chilien velegnet til gryderetter. Den er også lækker i mayonaise eller marinade, hvis retten lige skal have en pift af chili og røg. Chipotle er især populær i det mexikanske køkken

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?