Sauce: Hak løg og hvidløg fint og sauter det i 3 spsk. olie. Kom mel og chili ved og rør godt i 10 sek. Pisk 2 dl vand i til konsistensen er helt glat. Tilsæt tomater, spidskommen og kakao og lad saucen simre 5-10 min. Smag til med salt og peber.
Fisk: Pensl fisken med en smule olie og krydr med salt og peber. Dæk til med stanniol og bag ved 200 grader i ca. 15 min. til den er mør.
Lad fisken køle lidt ned og skær imens peberfrugten i små tern, snit forårsløgene fint og hak korianderen. Kom alle tre dele (gem evt. lidt koriander til drys) i en skål sammen med cremefraiche, mayonnaise, halvdelen af osten og rør det sammen. Del fisken forsigtigt med fingrene, kom den i skålen og vend den forsigtigt i.
Pensl hver tortilla med lidt af saucen, fordel fiskeblandingen i en bane på tværs af hver tortilla og fold siderne tæt ind om.
Kom et tyndt lag sauce i bunden af et ildfast fad og læg rullerne deri med samlingen nedad. Fordel den resterende sauce ovenpå, drys med resten af osten og dæk fadet til med stanniol. Bag ved 175 grader i 35 min. og server med skiver af frisk avokado og et drys koriander på toppen.
Server sammen med en sprød grøn salat og en salsa lavet af majs, tomater og sorte bønner.
Tlayuda kaldes i folkemunde (uden for Mexico) for "mexicanske pizzaer". Og det er egentlig forståeligt nok, for en tlayuda er i grove træk, at en dej rulles fladt ud, og toppes med fx ost, bønner, kød og salat.
Præcis som med pizza findes der et utal af mere eller mindre autentiske variationer.
Vi bruger kun autentiske Tlayuda på 100% mexicansk nixtamaliseret masa harina!
Kommentarer og forslag til opskriften