Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 180 grader.
Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i ca. 12 min., og hæld overskydende vand fra.
OBS: Vigtigt at overholde tiden, da risene ellers nemt kan klistre.
Snit kålen, så fint du kan, brug evt. et mandolinjern. Drys med lidt fint salt, og knug det godt ind i kålen med hænderne.
Kom bønnerne i en sigte, skyl dem med koldt vand, og lad dem dryppe af.
Brun koteletterne af på en pande i lidt olie.
Pil og hak hvidløg og løg, sautér det af på panden med koteletterne, og giv det 3-4 min., til alt er godt brunet af.
Tilsæt tomatpuré og krydderiblandingen (pas på, den er lidt stærk, så prøv dig frem til din ønskede styrke) sammen med de drænede og skyllede bønner, og rist dem med i 2-3 min.
Kom ca. halvdelen af det snittede kål i, og bland rundt. Giv det hele 5 min., mens du vender rundt undervejs, til kålen er faldet HELT sammen (det må gerne brune lidt).
Smag til med salt, peber samt en smule sukker.
Kom de kogte ris i bunden af et ildfast fad.
Kom kød og kål ovenpå.
Fif - har du lidt mild ost til overs fra tidligere retter, kan du med fordel rive lidt over retten, inden du bager den.
Bag retten i ovnen i 15-20 min., til evt. ost er smeltet og gyldent.
Vend det sidste kål i en smule lys eddike og sukker, og servér sammen med retten
Hvis du har en klat neutral yoghurt eller creme fraiche eller lign., kan du med fordel servere lidt af det til.
Al pastor krydderiblanding indeholder:
Kommentarer og forslag til opskriften