0
Mexicanske enchiladas med sej, bønner og majs og røget cheddar

Mexicanske enchiladas med sej, bønner og majs og røget cheddar

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Mexicansk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

chili beansmørksejfilet uden skindMexicansk krydderiblanding (stærk)koriandermajs
1 min.
Fyld:

Skær fisken ud i små stykker på ca 1 x 1 cm. Kom fiskestykkerne i en skål og krydr med salt og peber samt halvdelen af krydderiblandingen og lidt lys eddike. Vend med chillibeans, halvdelen af majsene og hakkede korianderstilke (gem bladene til senere).

10 min.
Enchiladas

Pensl hver tortilla med lidt olivenolie og fordel chili/fiskeblandingen i en bane på tværs af hver tortilla og fold siderne tæt ind om.

Kom ebchiladas i et ildfast fad drys med revet ost og dæk fadet til med stanniol. Bag ved 175 grader i 35 min.

løgkoriandermajsmesclun, mix salater
20 min.
Salat & dressing:

Pil og snit løgene fint. Kom dem i en skål og knug dem med lidt fint salt. Vend med en smule lys eddike og lidt sukker. Kom nu de sidste drænede majs, skyllet salat, og halvdelen af korianderbladene i og vend rundt. 

Rør creme fraiche med det sidste krydderiblanding og smag til med salt og peber. 

45 min.
Anretning:

Som vist!

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Røget Farmhouse cheddar er fremstillet af komælk i regionen Summeset i England. Osten fremstilles på samme gård som kørene malkes, hvilket kaldes Single Farmhouse cheese. Denne ost modner i 12 måneder

Røget cheddar er en gammel engelsk tradition, som man har brugt i blandt andet burgere og sandwich. Det Engelske mejeri som fremstiller og sælger det i Danmark hedder ” Appel Wood”, hvorfor der er mange danskere der tror at engelsk cheddar er røget med æbletræ. Det er imidlertid røget med bøgetræ. Denne disciplin at ryge farmhouse cheddar med bøgetræ har Grand fromage nu tilegnet sig. Ostestykkerne er røget i begge ender, hvorfor det må anbefales at rive osten og blande den så røgsmagen fordeles.

Ostesmagen sammen med røgsmagen giver en utrolig fin afstemt Umami, i næsten alle former for varme retter og sauce. Såvel i fin vegetar retter. Er et godt supplement til parmesan) hvis man ønsker et tvist af røg.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?