0
Mexicanske kødboller i krydret tomatsauce med frijoles refritos og pico de gallo

Mexicanske kødboller i krydret tomatsauce med frijoles refritos og pico de gallo

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

hvide bønnerMexicansk krydderiblanding (stærk)zittauerløghvidløg
1 min.
Frijoles refritos:

Pil og hak løg og hvidløg helt fint. Steg løg og hvidløg på en pande i rigeligt god olie ved forholdsvis lav varme, indtil de er godt brune og karamelliserede uden at branke! Krydr undervejs med salt og peber. Tilsæt de drænede bønner og brug 1/2 af krydderiblandingen – og mos bønnerne let med en grydeske. Lad retten simre ved lav varme i ca. 20-30 minutter – under jævnlig omrøring. Tilsæt eventuelt lidt vand og olie undervejs, hvis du synes at det bliver for tykt,. Rør konstant rundt i bønnerne, da de har en tendens til at brænde fast i pandens bund. Hvis de alligevel er ved at brænde fast, så lav et hul i bønnemosen i midten og tilsæt mere olie, til bønnerne slipper igen. Tilsæt kun 1 spsk. olie ad gangen. Når bønnemosen har konsistens som tyk havregrød er den klar.

hakket grisekødMexicansk krydderiblanding (stærk)flåede og hakkede tomater
20 min.
Kødboller og tomatsauce:

Rør det hakkede kød sejt med salt, og krydr med sort peber og ca. 1/4 af krydderiblandingen. Form farsen til små bordtennisbold-store kugler. Steg kødbollerne på en pande i olivenolie og smør, til de er gyldne og sprøde. Tilsæt nu endnu 1/4 af krydderiblanding samt de hakkede tomater - kog igennem ved svag varme i 15 minutter. Smag saucen til med salt og peber samt lidt sukker.

 

forårsløgrød chiliagurktomater
35 min.
Pico de gallo (tomatsalsa):

Skær de rå tomater i tern og vend dem sammen med snittede forårsløg samt tern af agurk. Vend sammen med presset saft fra limefrugt og chili. Smag til med lidt salt, peber og sukker.

45 min.
Anretning:

Som vist!

Bonusinfo

Mexicansk krydderiblanding indeholder:

35% spidskommen 10% paprika, 10% chipotle chili, 10% oregano, 10% sort peber, 10% ancho mulato chili, 5% pasilla chili, 5% løgpulver, 5% hvidløgspulver

 

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?