0
Mørksej i krydret tomatsauce med frijoles refritos og pico de gallo

Mørksej i krydret tomatsauce med frijoles refritos og pico de gallo

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Mexicansk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
mørksejfilet uden skindmexican krydderi pasta
1 min.
Fisk del 1:

Del fisken i mindre stykker (3-4 stk. pr. person), og kom dem i en skål. Vend rundt med halvdelen af krydderipastaen samt lidt limesaft og salt. Lad fisken marinere til senere. 

hvide bønnermexican krydderi pastazittauerløghvidløg
5 min.
Frijoles refritos:

Pil og hak løg og hvidløg helt fint. Steg løg og hvidløg på en pande i rigeligt god olie ved forholdsvis lav varme, indtil de er godt brune og karamelliserede uden at være brankede. Krydr undervejs med salt og peber. Tilsæt de drænede bønner og tilsæt halvdel af det sidste krydderipasta. Mos bønnerne let med en grydeske. Lad retten simre foren lav varme i ca. 10-15 minutter under jævnlig omrøring. Tilsæt eventuelt lidt vand og olie undervejs, hvis du synes, at det bliver for tykt. Rør konstant rundt i bønnerne, da de har en tendens til at brænde fast i pandens bund. Hvis de alligevel er ved at brænde fast, så lav et hul i bønnemosen i midten, og tilsæt mere olie, til bønnerne slipper igen. Tilsæt kun 1 spsk. olie ad gangen. Når bønnemosen har konsistens som tyk havregrød, er den klar. Smag den til med salt og peber.

mexican krydderi pastaflåede tomater
15 min.
Tomatsauce:

Varm en kasserolle op til medium varme, kom en smule olie og det sidste af krydderipastaen på, og rist igennem i 1-2 minutter. Åbn dåsen med de flåede tomater og hak dem groft med en kniv i dåsen. Kom de hakkede tomater op i kasserollen og kog igennem ved svag varme i 10 minutter. Smag saucen til med salt og peber samt lidt sukker.

 

forårsløgrød chiliagurktomater
25 min.
Pico de gallo (tomatsalsa):

Skær de rå tomater i tern, og vend dem sammen med snittede forårsløg samt tern af agurk. Vend sammen med chili og presset saft fra limefrugt. Smag til med lidt salt, peber og sukker.

mørksejfilet uden skind
35 min.
Fisk del 2:

Kom de marinerede fiskestykker ned i sovsen på panden, og dæk panden med et låg. Lad det hele simre i 3-4 minutter. Sluk, og lad det trække yderligere i 2-3 minutter. 

45 min.
Anretning:

Som vist!

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?