Mexikansk birria (udtales BIRRR-YA - med extra rul på R'erene) Er en klassisk krydret stew fra staten Jalisco. Retten serveres ofte ved festlige lejligheder, såsom bryllupper og dåb, og helligdage.
Pil alle løg og hvidløg. Skær zittauerløg ud i grove tern og hak eller pres hvidløget. Sauter begge dele af i en gryde i lidt smør og olie. Sauter uden at det tager farve men indtil løgene er klare. Kryder med salt. Tilsæt krydderiblandingen (pas på den er pænt HOT - så prøv dig frem - jeg bruger det hele, og smider også en enkelt chipotle & ancho chili ved da jeg lige har et glas af dem stående på krydderihylden). Kom nu det sous vide tilberedte kød PLUS alt saften og fedtstoffet fra posen i gryden. Kom tomat på og lad det hele simre under låg i 5-10 minutter. Riv kødet fra hinanden i gryden - lige som du gør til pulled pork - fx med 2 gafler) kog igen igennem i 5 minutter. Smag til med salt, peber, sukker samt lidt god eddike - gerne rødvinseddike.
Pil og snit rødløg fint. Pluk og hak koriander groft - brug gerne en del af stilkene også. Vend sammen og knug det med lidt fint salt. Vend med limesaft og lidt sukker.
Varm tortillas én efter én på en brandvarm pande uden fedtstof, til de begynder at blive gyldne med mørke pletter. Endnu bedre er det at vende dem direkte på en rødglødende kogeplade lynhurtigt. (Duer ikke på induktion og gas). Hold tortillas lune i et fugtigt viskestykke, efterhånden som de er klar.
Som vist på billedet. Top tortillas med birra samt løg og koriander - top med creme fraiche og lime.
Mexicansk krydderiblanding indeholder:
35% spidskommen 10% paprika, 10% chipotle chili, 10% oregano, 10% sort peber, 10% ancho mulato chili, 5% pasilla chili, 5% løgpulver, 5% hvidløgspulver
Kundekommentarer ()