0
Mexicansk majs Elote med queso fresco & frisk oregano

Mexicansk majs Elote med queso fresco & frisk oregano

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Mexicansk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

majskolberoreganohjertesalatlime
1 min.
Forberedelse

Tænd ovnen på 185 grader, hvis du vil varme tortillas i ovnen.

Soignér majskolberne ved at fjerne blade og fimrehår (eller bind dem op som på billedet, hvis du vil være lidt fancy!). Skyl majskolberne i koldt vand.

Snit salaten, så fint du kan, og sæt den til side til senere.

Pluk og hak oreganobladene. Gem stilkene til kødet. 

Smuldr osten.

Riv skallen af limefrugten, og skær den derefter i både.

Majstortillas - nixtamal
10 min.
Tostadas

Steg tortillas på en varm pande uden fedtstof. De må gerne blive sprøde, men de må ikke brænde på. Vend dem flere gange. Pensl dem med lidt god olie eller smeltet smør efter stegning.

Nb. Mexicanerne pensler dem med svinefedt! Så har du lige en skål baconfedt stående, så er det bare frem med den. 

Alternativt:

Bag tortillas i ovnen ved 185 grader på bageplader dækket med bagepapir, indtil de er gennembagte og sprøde. Det tager 10-12 min. Vend evt. et par gange undervejs. 

majskolberoreganoMexicansk krydderiblanding (stærk)limemayonnaise
20 min.
Elote (majskolber)

Majskolberne pensles med olivenolie eller smeltet smør, og de grilles/steges under jævnlig vending ved hård varme i ca. 10 min. Krydr med salt. Kolberne skal blive en smule brændte, det giver god smagSå snart kolberne er færdige, tages de af varmen, og dryppes med limesaft.

Pensl majskolberne med lidt af mayonnaisen, inden du drysser med 1/3 af krydderiblandingen samt lidt ekstra salt og hakket oregano. 

mørksejfilet uden skindchili beansMexicansk krydderiblanding (stærk)limeoregano
25 min.
Krydret sej

Del fisken i mindre stykker - gerne 9 stykker pr. pers.- så er der 3 pr. tortilla. Steg fiskekødet lynhurtigt på en meget varm pande i lidt god olivenolie. Tilsæt resten af krydderiblandingen, og krydr med salt samt lidt limeskal. Rist igennem et par minutter sammen med oreganostilkene. Tilsæt chili-beans, og kog igennem uden at røre i det. Smag til med salt og peber. Fjern og kassér oreganostilkene.

35 min.
Anretning

Som vist på billedet. Fordel salat, fisk og smuldret ost på de stegte tortillas, og servér med elote og limebåde. 

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Queso fresco er en lækker sag, som vi og Grand Fromage selv har udviklet i samarbejde med det lille landsbymejeri i Onsild i Nordjylland. Ideen blev født da vi var på udkig efter en dansk ost, der mindede om den mexicanske Oaxaca ost "queso fresco". Osten fremstilles af økologisk mælk fra køer der bl.a græsser på engdragene langs Gudenåen. Ostens oprindelse er Mexico og Sydamerika hvor den anvendes i mange retter. Osten er mild og med en fin mælkesmag, hvilket også gør den egnet til stegning.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?