0
Mexikanske baja-style fish tacos med syltede rødløg, spidskål & chipotle-mayo

Mexikanske baja-style fish tacos med syltede rødløg, spidskål & chipotle-mayo

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Mexicansk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

rødløg
1 min.
Syltede løg

Snit løg, så fint du kan, og kom dem i en skål. Kom lidt fint salt ved, og knug det godt ind i løgene. Hæld 1/2 dl lys eddike over, og vend rundt. Efter 5 min. tilsættes sukker til en tilpas sur/sød smag.

mayonnaiseyoghurt naturelchipotlesauce kryddericitron
5 min.
Chipotle-mayo

Rør mayonnaise med yoghurt og halvdelen af chipotlesauce krydderiet og smag til med lidt salt og sukker samt limesaft.

spidskålkoriander
10 min.
Kål & koriander

Fjern de yderste blade på spidskålen, og del den i kvarte. Skær stokken væk, og snit resten så fint, du kan. Pluk koriander i blade med lidt af stilken på, og kom dem i iskoldt vand til senere.

mørksejfilet uden skindMexicansk krydderiblanding (stærk)citron
15 min.
Fisk

Tænd airfryeren på 200-225 grader.

Skær fisken i mindre stykker - gerne 6 stykker pr person og kom dem i en skål. Krydr med 2/3 af den mexicanske krydderiblanding, revet limeskal og salt og vend det hele godt rundt. 

Mens fisken marinerer røres lige dele hvedemel og maizena sammen i en skål og et æg slåes ud i en anden skål og piskes sammen (har du ikke æg kan det erstattes af, fløde, mælk eller lign.)

Vend fiskestykkerne, først i melblandingen - så i det sammenpiskede æg og til sidst i melblandingen igen. Ryst overskydende mel af. Kom dem i den forvarme airfryer der er sprayet grundigt med olie i bunden - sørg for at der er luft omkring fiskestykkerne (steg dem evt. over 2 omgange hvis det er nødvendigt) Spray fisken ovenpå . Bag til fisken er gylden og gennemvarm (tager typisk 8-12 minutter) Vend evt. stykkerne en enkelt gang undervejs. Vend dog først når fisken er ved at blive gylden på oversiden! 

Drys med lidt salt når de er stegt. 

Tortillas, majs
30 min.
Tortillas

Varm tortillas én efter én på en brandvarm pande uden fedtstof, til de begynder at blive gyldne med mørke pletter. Endnu bedre er det at vende dem direkte på en rødglødende kogeplade lynhurtigt. (Duer ikke på induktion og gas). Hold dem lune i et fugtigt viskestykke, efterhånden som de er klar.

mayonnaisekorianderspidskål
35 min.
Anretning

Som vist på billedet med den rå snittede kål, koriander, syltede løg og chipotle-mayo. Drys evt. med det sidste af krydderiblandingen ved bordet. 

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Mexicansk krydderiblanding indeholder:

35% spidskommen 10% paprika, 10% chipotle chili, 10% oregano, 10% sort peber, 10% ancho mulato chili, 5% pasilla chili, 5% løgpulver, 5% hvidløgspulver

 

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?