0
Mexikanske entomatadas med mørksej, håndpillede rejer, avokado & queso fresco

Mexikanske entomatadas med mørksej, håndpillede rejer, avokado & queso fresco

Hovedingrediens:
Skaldyr
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Mexicansk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
tomatergrøn chilirødløgkorianderhvidløg
1 min.
Tomatsalsa:

Skær tomater i tern. Pil og finthak rødløg (gem halvdelen til anretning) og hvidløg. Skær chili i skiver. Snit korianderstilkene fint. (Gem bladene til senere).

Sautér det hele af i en gryde med lidt olivenolie. Krydr med salt, peber og en smule sukker. Kom låg på, og lad salsaen simre i 5-10 min. ved lav varme. Blend den til en glat sovs med en stavblender, og kog igennem til en jævn tyk sovs med konsistens som en tyk tomatsuppe. Smag til med salt og peber. 

mørksejfilet uden skindSkagenfood håndpillede rejeravokado
10 min.
Fisk, avokado og rejer:

Dræn rejerne i en sigte. Læg fisken i et ildfast fad, krydr med salt og peber, og pensl med lidt af tomatsovsen. Bag fisken i en 140 grader varm ovn, til den kan deles i flager. Skær avokado i små tern, og vend dem med lidt lys eddike og salt. 

Majstortillas – Tlayuda - Nixtamalmørksejfilet uden skindavokado
20 min.
Entomatadas:

Kom tomatsalsen i en gryde der lige netop er en smule større end tortillaerne. Dyp tortillas en efter en i den varme salsa - de skal lige simre i 15-20 sekunder. Læg dem på et fad, og fyld dem med en smule fisk og avokado. Fold dem på midten, så de lukker som en 1/2 pizza. Gentag til alle er lavet. 

Fif: I Mexico bruges ofte tostadas, dvs. stegte tortillas (stegt sprøde i olie) - og det giver da også en dejlig smag, hvis du enten friterer eller ovnbager tortillaerne, før du igen blødgør dem i tomatsovsen. Lige her springer jeg dog ofte over! 

queso fresco fra Onsild mejerikoriander
35 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Fordel det sidste sovs ovenpå de fyldte Entomatadas, og drys med rejer, finthakket rødløg, koriander og smuldret ost. Retten serveres lun.

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Vores udvalgte rejer er fanget i Ishavet i det Nordatlantiske område omkring Grønland og Canada. De koges direkte på havet, og fryses straks derefter ind. Efterfølgende bliver de håndpillet, for så at blive lagt i lage. Kvalitet, der bare smager godt! 

Rejerne er bæredygtigt fanget og MSC certificerede.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?