0
Mexikanske linser med bagt selleri og cremet grønt salat

Mexikanske linser med bagt selleri og cremet grønt salat

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

knoldselleriMexicansk krydderiblanding (stærk)tomatpuré
1 min.
Bag selleri

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Skræl selleriet, og skær det ud i store både. Kom bådene op i en stor skål sammen med tomatpuré, krydderblanding, lidt salt og et par dråber olivenolie. Vend det hele grundigt rundt, og sørg for at tomatpuréen dækker selleribådene over det hele. Bred dem ud på en bageplade, og bag dem i 20-25 min., til de er møre, og har taget farve i kanterne.

grønne linserløghvidløg
10 min.
Kog linserne

Snit hvidløg og løg i tynde strimler. Varm en gryde op på mellem varme, og tilsæt lidt olivenolie. Sautér løgene til de er møre, uden at tage farve, og tilsæt så linser og lidt salt. Rør lidt rundt, og dæk det hele med vand. Lad det simre i ca. 15 min., til linserne er helt møre. Spæd til med vand løbende, hvis det er nødvendigt.

koriandericebergagurkyoghurt naturel
20 min.
Lav salaten

Fjern de yderste blade på icebergsalaten, og skær den derefter i tynde både.

Skær agurken i små tern, og hak korianderen groft - både stilke og blade.

Anret salat og agurk på et fad, og kom yoghurten over. Drys derefter med koriander.

30 min.
Anretning

Dræn linserne, og smag til en sidste gang med salt.

Anret i en dyb tallerken med bagt selleri ovenpå og salatfadet på siden.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Mexicansk krydderiblanding indeholder:

35% spidskommen 10% paprika, 10% chipotle chili, 10% oregano, 10% sort peber, 10% ancho mulato chili, 5% pasilla chili, 5% løgpulver, 5% hvidløgspulver

 

 

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.