0
Mexikanske ris med peber og majs.
Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

En børnevenlig hverdagsklassiker hjemme hos os.  Risene smager også godt koldt, blandet i en salat til madpakken dagen efter. 
Hvis man vil have et ekstra kick, sættes ekstra chillisauce på bordet til de voksne.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
1 min.
Grøntsager:
  1. løget hakkes fint
  2. peberfrugterne skæres i mellem-små tern
  3. majskernerne drænes
  4. salaten skæres i strimler og anrettes på et fad.  Dryp med olie og en god frugtig eddike,- som balsamico eller æbleeddike.
8 min.
Retten samles:
  1. Kødet brunes i olie ved høj varme i en flad pande / sauter´pande med låg, der kan rumme hele retten. 
    Hvis du laver mad til mere end tre personer steges kødet af to omgange, for at det ikke skal "koge".
  2. Tag kødet op og stil det til side.
  3. Steg nu de grønne pebre ved meget høj varme et minuts tid. De må gerne branke lidt i kanterne,- den høje varme giver pebrene ekstra sød smag.  
  4. Majsene vendes ned til peberfrugterne og steges med et minuts tid.
  5. Læg peberfrugter og majs over til kødet.
  6. Løgene steges i panden til de er gennemsigtige og møre.
  7. Tilsæt risen og beef rubben, lad begge dele stege med et minuts tid.
  8. Hæld de flåede tomater over risen og spæd op med vand til det kun næsten lige dækker.  Læg låg på og lad simre 5-6 minutter.
  9. Hæld peberfrugten og kødet ned i gryden og rør rundt.  Tjeck om risen er ved at koge tør og tilsæt evt. lidt mere vand.
    Risen skal have opsuget al væden når retten skal serveres, så der skal ikke være meget mere end en supertynd bunddækker vand tilbage i gryden på dette tidspunkt.
  10. Låget lægges på igen og risene simrer stille til de næsten er møre - det tager, alt efter hvor mange du laver mad til og hvor effektiv dine kogeplader er - omkring 5-10 minutter.
25 min.
  1. Når risen er næsten mør smages der til med salt og peber. 
    Hvis man vil have retten til at smage stærkere tilsættes chillisauce, cayennepeber, eller hvad man har lyst til.
  2. Fordel osten over retten, og lad den trække under låg til I skal spise.

30 min.
Anretning

Gryden sættes på bordet sammen med salaten og alle tager selv.

Bonusinfo

South American Beef Rub indeholder: urteboullion*, sød paprika, hvidløg, spidskommen, sort peber, oregano, cayenne og rosa peber. Alle ingredienser er økologiske.


*ASAs urtebouillon er vegetarisk og glutenfri. Den indeholder havsalt, majsstivelse,  gærekstrakt, vand, sojabønner, porre, persille, selleri, gulerod, bukkehornsfrø, løvstikke, pastinak, solsikkeolie, gurkemeje.

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?