0
Middelhavssuppe med savoykål, kikærter og feta

Middelhavssuppe med savoykål, kikærter og feta

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Soya, Lupin, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
løggulerødderhvidløg
1 min.
Grønt

Start med at skrælle løg, hvidløg og gulerødder.

Snit løg og hvidløg tyndt og skær gulerødderne i små tern.

Find en stor gryde frem, som senere skal kunne rumme hele retten, og tilsæt en god sjat olivenolie. Sautér løg, hvidløg og gulerødder til de er møre, uden at de tager farve - ca. 5min.

Middelhavs krydderisorghum
10 min.
Suppen

Tilsæt så krydderiblanding og sorghum til gryden og skru en smule op. Steg videre til grøntsagerne begynder at tage en smule farve, blot et par minutter, og kom så ca. 1/2 l vand i gryden per kuvert.

Lad det simre under låg i ca. 10 min.

savoykål
15 min.
Kål

Skyl kålen og fjern de yderste grove blade.

Snit resten af kålen i mundrette bider. Dræn kikærterne for vand.

Når suppen har kogt de 10 min. tilsætter du kål og kikærter og lader det hele koge yderligere 5-10 min eller til kål og sorghum er mør. 

feta
30 min.
Anretning

Pluk fetaen ud i små brud. Smag suppen til med salt og godt med friskkværnet peber. Servér den rygende varm og kom brud af feta ned i.

Velbekomme!

Bonusinfo

Sorghum er en græsart, der oprindeligt stammer fra Centralafrika. Den er den vigtigste kornsort til menneskeføde i store dele af Afrika og Asien, blandt andet fordi den kan vokse i meget tørre og varme områder. Sorghum har et højt indhold af mineraler. Hel sorghum spises som ris eller anvendes til grød. Det kan også poppes på samme måde som popcornmajs.

Bonusinfo

Middelhavs-krydderi indeholder:

  • Fennikel frø 42%
  • Koriander frø 42%
  • Merian 6%
  • Cayenne 5%
  • Stjerneanis 5%
  • Safran 0,5%

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?