0
Middelhavssuppe med savoykål, kikærter og kota ost

Middelhavssuppe med savoykål, kikærter og kota ost

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

løggulerødderhvidløg
1 min.
Grønt

Skræl løg, hvidløg og gulerødder. Snit løg og hvidløg tyndt, og skær gulerødderne i små tern.

Find en stor gryde frem, som senere skal kunne rumme hele retten, og tilsæt en god sjat olivenolie.

Sautér løg, hvidløg og gulerødder ca. 5 min., til de er møre, uden at de tager farve.

Middelhavs krydderisorghum
10 min.
Suppe

Tilsæt krydderiblanding og sorghum til gryden, og skru en smule op. Steg videre til grøntsagerne begynder at tage en smule farve, blot et par minutter, og kom så ca. 1/2 l vand i gryden pr. kuvert.

Lad det simre under låg i ca. 10 min.

savoykålkikærter
15 min.
Kål

Skyl kålen, fjern de yderste grove blade, og snit resten af kålen i mundrette bidder.

Dræn kikærterne for vand.

Når suppen har kogt de 10 min., tilsætter du kål og kikærter, og lader det hele koge yderligere 5-10 min., eller til kål og sorghum er møre. 

Kota-ost
30 min.
Anretning

Pluk kota osten ud i små brud.

Smag suppen til med salt og godt med friskkværnet peber.

Servér den rygende varm, og kom brud af kota ost deri.

Bonusinfo

Sorghum er en græsart, der oprindeligt stammer fra Centralafrika. Den er den vigtigste kornsort til menneskeføde i store dele af Afrika og Asien, blandt andet fordi den kan vokse i meget tørre og varme områder. Sorghum har et højt indhold af mineraler. Hel sorghum spises som ris eller anvendes til grød. Det kan også poppes på samme måde som popcornmajs.

Bonusinfo

Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?