Hak løg og hvidløg og svits dem i olie. Tilsæt tomatkoncentrat og hakkede, flåede tomater, og smag dernæst til med salt, peber og merian. Lad tomatsaucen koge i 10-15 minutter.
Smelt smørret, tilsæt mel og spæd op med mælk. Kog igennem under omrøring, og tilsæt salt, peber samt revet ost.
Smør et ildfast fad, læg lagvis fiskefileter (du kan også bruge fileter af lyssej, torsk el.lign.), ostesauce, lasagneplader, tomatsauce og så fremdeles. Det øverste lag skal være ostesauce, og der kan evt. drysses et tyndt lag revet ost øverst.
Min fætters fiskelasagne skal bages i ca. 30-40 minutter ved 200°, og den serveres med grøn salat. Det er en god fiskeret til "begyndere", som ikke er vant til at spise fisk - endnu!
Kend din fisk: Mørksej
GASTRONOMISK
Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars.
Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.
SUNDHED
Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.
Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK
Kommentarer og forslag til opskriften