Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kog pastaen i en gryde med godt saltet vand, til den er al dente.
Skræl løget, og snit det i strimler. Skær gulerødder og bladselleri i tynde skiver.
Pluk rosmarin ud i blade, og hak dem groft.
Sæt en stor gryde over ved mellem varme, og tilsæt 2 spsk. olivenolie pr. pers.
Sautér løg, bladselleri og gulerødder nogle minutter, til de begynder at mørne.
Tilsæt krydderblanding, frisk rosmarin, hakkede tomater og ca. 3 dl vand pr. kuvert, og lad det hele simre 10 min. Tilsæt da de drænede bønner, og lad dem varme lidt med. Smag til med salt og godt med friskkværnet peber.
Anret pastaen i bunden af en dyb tallerken, og kom suppen henover.
Slut af med at rive flager af parmesan over retten, og dryp gerne et par dråber olivenolie ned i suppen.
Middelhavs-krydderi indeholder:
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kundekommentarer ()