0
Minestrone med hvide bønner, parmesan og rosmarin

Minestrone med hvide bønner, parmesan og rosmarin

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Durumhvedemel

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
gulerødderbladselleriløgrosmarinorecchiette pasta
1 min.
Grønt

Sæt en stor gryde godt saltet vand over til at koge pasta i. Kog pastaen til den er al dente, når vandet bulderkoger.

Skyl bladselleri, rosmarin og gulerødder.

Skræl løget.

Skær gulerødder og bladselleri i tynde skiver. Snit løget i strimler.

Pluk rosmarin ud i blade, og hak dem groft.

rosmarinMiddelhavs krydderiflåede og hakkede tomaterhvide bønner
10 min.
Suppen

Sæt en stor gryde over ved mellem varme, og tilsæt et generøst skud olivenolie.

Sautér løg, bladselleri og gulerødder nogle minutter, til de begynder at mørne.

Tilsæt så krydderblanding, frisk rosmarin, hakkede tomater og ca. 3 dl vand pr. kuvert.

Lad det hele simre 10 min., tilsæt så de drænede bønner, og lad dem varme lidt med. Smag til med salt og godt med friskkværnet peber.

parmigiano reggiano (Parmesan)
30 min.
Anretning

Anret pastaen i bunden af en dyb tallerken, og kom suppen henover.

Slut af med at rive flager af parmesan over retten, og dryp gerne et par dråber olivenolie ned i suppen.

Velbekomme!

Bonusinfo

Middelhavs-krydderi indeholder:

  • Fennikel frø 42%
  • Koriander frø 42%
  • Merian 6%
  • Cayenne 5%
  • Stjerneanis 5%
  • Safran 0,5%

Bonusinfo

Bonusinfo om orecchiette pasta:

Navnet betyder oversat fra italiensk ”små ører” og hentyder til formen på pastaen. Orecchiette er en type pasta, som bruges især i den italienske region Puglia, men også andre dele af det sydligste Italien.

Brug af orecchiette kan følges helt tilbage som egnsret i Puglia omkring byen Bari til før 500 tallet. Der er fundet et dokument fra slutningen af 500 tallet vedr. en pige, som skulle overtage faderes bageri, og hvor de fremhæver hendes fremragende evner til at lave Orecchiette. Når de håndlaves, er det tommelfingeren, som laver den karakteristiske form, som er dejligt velegnet til at gemme/samle ekstra pastasauce inde i. De typiske egnsretter i Bari laves med især cime di rapa (toppe af unge majroer) eller med blomkål, broccoli og andre grøntsager. Men i andre dele af Syditalien også med tomatsauce.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?