0
Minestrone med hvide bønner, parmesan og rosmarin

Minestrone med hvide bønner, parmesan og rosmarin

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

gulerødderbladselleriløgrosmarinlumaconi pasta
1 min.
Grønt

Kog pastaen i en gryde med godt saltet vand, til den er al dente.

Skræl løget, og snit det i strimler. Skær gulerødder og bladselleri i tynde skiver. 

Pluk rosmarin ud i blade, og hak dem groft.

rosmarinMiddelhavs krydderiflåede og hakkede tomaterhvide bønner
10 min.
Suppe

Sæt en stor gryde over ved mellem varme, og tilsæt 2 spsk. olivenolie pr. pers.

Sautér løg, bladselleri og gulerødder nogle minutter, til de begynder at mørne.

Tilsæt krydderblanding, frisk rosmarin, hakkede tomater og ca. 3 dl vand pr. kuvert, og lad det hele simre 10 min. Tilsæt da de drænede bønner, og lad dem varme lidt med. Smag til med salt og godt med friskkværnet peber.

parmigiano reggiano (Parmesan)
30 min.
Anretning

Anret pastaen i bunden af en dyb tallerken, og kom suppen henover.

Slut af med at rive flager af parmesan over retten, og dryp gerne et par dråber olivenolie ned i suppen.

Bonusinfo

Middelhavs-krydderi indeholder:

  • Fennikel frø 44%
  • Koriander frø 40%
  • Merian 5%
  • Cayenne 5%
  • Stjerneanis 5%
  • Safran 1%

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
1075 kcal
Fedt:
48,5 g
heraf mættede fedtsyrer:
5,6 g
Kulhydrat:
118 g
heraf sukkerarter:
22,1 g
Kostfibre:
7,1 g
Protein:
30,9 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?