0
Miso glaseret torsk med shichi-mi tôgarashi, broccoli og ris

Miso glaseret torsk med shichi-mi tôgarashi, broccoli og ris

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Japansk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

jasminris
1 min.
Kogte ris

Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.

Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! 

Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.

brun misolimeristet sesamolie
1 min.
Miso-glace

Riv skallen og pres al saften fra limefrugten ud i en skål.

Rør med 1 tsk. (rør)sukker pr. pers., du laver mad til, samt miso og sesamolie.

torskefilet uden skindShichimi tôgarashi
25 min.
Fisk

Dup fisken tør med køkkenrulle, del den i portionsstykker, og drys den med lidt fint salt på alle sider.

Vend fisken i miso-glacen, og kom den på et stykke tilklippet bagepapir. Sørg for, at så meget af glacen som muligt, ligger ovenpå fisken. Drys den med lidt af Shichi-mi tôgarashi krydderiblandingen.

Bag fisken i en forvarmet airfryer ved 200 grader i 8-10 min., til fisken er mørk, gylden og karamelliseret, uden at være brændt.

Pensl gerne et par gange undervejs med den miso-glace, der løber ned af fisken. 

broccoliShichimi tôgarashi
35 min.
Shichi-mi tôgarashi stegte broccoli

Del broccoli i buketter, skyl dem, og kom dem i en bøtte med låg eller frostpose.

Kom lidt salt, shichi-mi tôgarashi (brug ca. det halve her) og en 1/4 tsk. maizena pr. pers., du laver mad til, med i bøtten/posen, luk og ryst det grundigt sammen.

Steg i airfryeren ved 200 grader i 10-12 min., til de er gyldne og møre med bid! 

Shichimi tôgarashi
45 min.
Anretning:

Som vist på billedet.

Drys extra shichi-mi tôgarashi over efter smag.

Bonusinfo

Miso

- umamibomben der kan peppe enhver ret op!

Miso stammer fra Japan og er en fermenteret paste lavet på brune ris eller sojabønner.

Miso er karakteriseret med en enestående evne til at bidrage med unik dybde og umami til smagsprofilen i mange retter.

Bonusinfo

Shichimi tôgarashi blev oprindeligt solgt som urtemedicin i det 17. århundrede, shichimi togarashi (der bogstaveligt talt betyder "syv smags chilipeber") er en krydret-velsmagende blanding af groft malet chili plus forskellige ingredienser afhængigt af regionen, producenten og kokken der blander den. Nogle japanske sælgere tilbyder endda tilpassede blandinger. Foruden chilen inkluderer typiske ingredienser sansho eller Sichuan-peber, tørret citrusskal, sesamfrø, birkes, hampefrø, ingefær, hvidløg, shiso og noritang.

Vores indeholder: 

Shichi-mi tôgarashi indeholder: 10% tørret mandarinskal, 5% tørret orangeskal, 5% tørret ingefær, 10% sanshô peber (alternativt sechuan peber), 5% sort peber, 10% ristet sesam, 10% hvide birkes, 20% chili pulver, 10% sort sesam, 5% hvidløgspulver, 10% tørrede tangflager.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?