0
Miso-ingefær kyllingelår med Shichimi tôgarashi konfettisalat af røde linser

Miso-ingefær kyllingelår med Shichimi tôgarashi konfettisalat af røde linser

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
Inden du går i gang:

Husk at vaske hænderne grundigt, inden du går i gang.
Skyl derefter alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter.
Husk også at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord. 

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Ovnen tændes på 200 grader.

røde linserShichimi tôgarashiolivenolie, ekstra jomfru
1 min.
Linserne koges

Linserne skylles, og sættes over at koge i godt saltet vand, der lige dækker. 

Kog linserne, til de er al dente i 10-15 min., og dræn vandet fra.

De kogte linser hældes over i en stor skål, og vendes med resten af shichimi tôgarashi- krydderiet og god olivenolie.

hele kyllingelårbrun misoShichimi tôgarashi
7 min.
Kyllingen marineres.

Kyllingen smørres overalt med misopastaen, og krydres med halvdelen af shichimi tôgarashi-krydderiet, salt og peber.

Læg kyllingelårene på en bageplade, dryp dem med god olie, og bag dem i ovnen i 20-25 min., til de er gennemstegte.

Hvis lårene bliver for mørke undervejs, dækkes de med sølvpapir.

agurkforårsløgrød peberfrugticebergsalat
20 min.
Grøntsagerne skæres.

Alle grøntsagerne skæres i små "konfetti-stykker", og kommer over i skålen til linserne.

Smag salaten til med olivenolie, lidt god ris eller -frugteddike, samt salt og peber.

30 min.
Anretning

Salaten anrettes på et stort fad, og kyllingen gives til.

~Velbekomme ~

 

 

Bonusinfo

Miso

- umamibomben der kan peppe enhver ret op!

Miso stammer fra Japan og er en fermenteret paste lavet på brune ris eller sojabønner.

Miso er karakteriseret med en enestående evne til at bidrage med unik dybde og umami til smagsprofilen i mange retter.

Bonusinfo

Shichimi tôgarashi blev oprindeligt solgt som urtemedicin i det 17. århundrede, shichimi togarashi (der bogstaveligt talt betyder "syv smags chilipeber") er en krydret-velsmagende blanding af groft malet chili plus forskellige ingredienser afhængigt af regionen, producenten og kokken der blander den. Nogle japanske sælgere tilbyder endda tilpassede blandinger. Foruden chilen inkluderer typiske ingredienser sansho eller Sichuan-peber, tørret citrusskal, sesamfrø, birkes, hampefrø, ingefær, hvidløg, shiso og noritang.

Vores indeholder: 

Shichi-mi tôgarashi indeholder: 10% tørret mandarinskal, 5% tørret orangeskal, 5% tørret ingefær, 10% sanshô peber (alternativt sechuan peber), 5% sort peber, 10% ristet sesam, 10% hvide birkes, 20% chili pulver, 10% sort sesam, 5% hvidløgspulver, 10% tørrede tangflager.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?