Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Rist sesamfrø på en tør pande til de popper og er gyldne. Knus i en morter med salt.
Rør det hakkede kød med ca. 1/3 af misoen, 1/3 af ramen-krydderiet, lidt salt og peber. Rul kødet til små kødboller lidt mindre end en bordtennisbold.
Kog nudlerne i rigeligt, letsaltet vand i 2 minutter. Dræn dem, og vend dem med lidt olie. Sæt nudlerne til side, og hold dem lune.
Bring 4-5 dl vand i kog, og pisk resten af misopasten i sammen med det sidste af ramen-krydderiet (gem dog en smule til pynt) og lidt salt. Bring vandet i kog. Kom kødbollerne i, og pocher dem i 4-5 min., til de netop er gennemtilberedte. Fjern evt. skum af suppen. Smag på suppen, og juster med salt og peber.
Som vist på billedet i varme skåle med nudler i bunden. Top med suppe, kødboller, ærteskud og koriander, der er skyllet grundigt. Til sidst drysses med ramen-krydderi, gomasio og sesamolie efter smag.
Ramen krydderi indeholder: 50% Urtebouillon 35% ristet sesam, 10% chili flager, 10% løgpulver.
Miso
- umamibomben der kan peppe enhver ret op!
Miso stammer fra Japan og er en fermenteret paste lavet på brune ris eller sojabønner.
Miso er karakteriseret med en enestående evne til at bidrage med unik dybde og umami til smagsprofilen i mange retter.
Kundekommentarer ()