0
Miso suppe med kylling, svampe og nudler
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Grønne kødretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

kyllingelår
1 min.
Kylling

Sæt ca. 1/2 l vand pr. pers. over at koge i en elkedel.

Del kyllingelårene i underlår og overlår, og krydr grundigt med salt og peber.

Find en stor gryde frem, varm den godt op, og brun kyllingen af i en smule olie. Hvis du laver mad til 3-4 kuverter, kan du med fordel brune kyllingen over to gange.

Tilsæt det kogende vand fra elkedlen, og sørg for, at kyllingen er helt dækket af vand. 

Bring hurtigt gryden i kog, skru så ned, og lad den simre i ca. 35 min. under låg.

nudler
5 min.
Nudler

Sæt en anden gryde over med rigeligt, letsaltet vand, og kog nudlerne efter anvisning på pakken.

Tag de kogte nudler op af vandet, og vend dem med en smule olie, så de ikke klistrer sammen.

portobellosvampespidskålrødløgkoriander
10 min.
Grønt

Pluk koriander ud i blade, og snit stilkene super fint med en skarp kniv.

Halvér kålen, fjern stokken, og skær resten ud i mundrette stykker.

Skær svampene i skiver, og rist dem på en pande i en smule olie i ca. 2-3 min., til de har taget farve, og er blevet møre. Krydr svampene med salt og friskkværnet peber.

Skræl rødløgene, og snit dem i tynde skiver.

brun misorødløgportobellosvampe
20 min.
Suppe

Når kyllingen har kogt ca. 15 min. tilsætter du miso, korianderstilke og rødløg til gryden, og lader det simre med. 

Få minutter inden servering kommer du de ristede svampe ned i gryden, og lader dem varme med.

35 min.
Anretning

Anret de lune nudler i en dyb tallerken med rå kål og korianderblade ovenpå.

Smag suppen til med salt og evt. soya, hæld den brandvarmt over nudler og kål, og fordel fyldet derpå. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Miso

- umamibomben der kan peppe enhver ret op!

Miso stammer fra Japan og er en fermenteret paste lavet på brune ris eller sojabønner.

Miso er karakteriseret med en enestående evne til at bidrage med unik dybde og umami til smagsprofilen i mange retter.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
913 kcal
Fedt:
48,4 g
heraf mættede fedtsyrer:
8 g
Kulhydrat:
64,8 g
heraf sukkerarter:
7,6 g
Kostfibre:
8,4 g
Protein:
50,7 g