0
Miso suppe med kylling, svampe og nudler
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Grønne kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kyllingelår
1 min.
Kylling

Start med at sætte ca. 1/2 l vand/kuvert over at koge i en elkedel.

Del kyllingelårene i underlår og overlår og krydr grundigt med salt og peber. Find en stor gryde frem, varm den godt op og brun kyllingen af i en smule olie. Hvis du laver mad til 3-4 kuverter kan du med fordel brune kyllingen over to gange. Kom herefter alt kyllingen op i gryden og tilsæt det kogende vand fra elkedelen. Sørg for at kyllingen er dækket af vand. 

Bring hurtigt gryden i kog og skru så ned og lad den simre i ca. 35 min. under låg.

nudler
5 min.
Nudler

Sæt en anden gryde over med rigeligt, letsaltet vand, til at koge nudler i. Kog nudlerne efter anvisning på pakken. Når nudlerne er færdige, tager du dem op af vandet og vender dem med en smule olie, så de ikke klistrer sammen.

portobellosvampespidskålrødløgkoriander
10 min.
Grønt

Skyl kål og koriander. Pluk korianderen ud i blade og snit stilkene super fint med en skarp kniv.

Halvér kålen, fjern stokken og skær resten ud i mundrette stykker.

Skær svampene i skiver og rist dem på en pande i en smule olie, til de har taget farve og er blevet møre - ca. 2-3 min. Krydr svampene med salt og friskkværnet peber.

Skræl løgene og snit dem i tynde skiver.

brun misorødløgportobellosvampe
20 min.
Suppen

Når kyllingen har kogt ca.15 min tilsætter du miso, korianderstilke og rødløg til gryden og lader det simre med. 

Få minutter inden du serverer kommer du svampene ned i gryden og lader dem varme med.

35 min.
Anretning

Anret de lune nudler i en dyb tallerken med rå kål og korianderblade ovenpå. Smag suppen til med salt og evt. soya og hæld den brandvarmt over nudler og kål. Kom kyllingen, løg og svampe ved. 

Velbekomme! 

Bonusinfo

Miso

- umamibomben der kan peppe enhver ret op!

Miso stammer fra Japan og er en fermenteret paste lavet på brune ris eller sojabønner.

Miso er karakteriseret med en enestående evne til at bidrage med unik dybde og umami til smagsprofilen i mange retter.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?