Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Sæt ca. 1/2 l vand pr. pers. over at koge i en elkedel.
Del kyllingelårene i underlår og overlår, og krydr grundigt med salt og peber.
Find en stor gryde frem, varm den godt op, og brun kyllingen af i en smule olie. Hvis du laver mad til 3-4 kuverter, kan du med fordel brune kyllingen over to gange.
Tilsæt det kogende vand fra elkedlen, og sørg for, at kyllingen er helt dækket af vand.
Bring hurtigt gryden i kog, skru så ned, og lad den simre i ca. 35 min. under låg.
Sæt en anden gryde over med rigeligt, letsaltet vand, og kog nudlerne efter anvisning på pakken.
Tag de kogte nudler op af vandet, og vend dem med en smule olie, så de ikke klistrer sammen.
Pluk koriander ud i blade, og snit stilkene super fint med en skarp kniv.
Halvér kålen, fjern stokken, og skær resten ud i mundrette stykker.
Skær svampene i skiver, og rist dem på en pande i en smule olie i ca. 2-3 min., til de har taget farve, og er blevet møre. Krydr svampene med salt og friskkværnet peber.
Skræl rødløgene, og snit dem i tynde skiver.
Når kyllingen har kogt ca. 15 min. tilsætter du miso, korianderstilke og rødløg til gryden, og lader det simre med.
Få minutter inden servering kommer du de ristede svampe ned i gryden, og lader dem varme med.
Anret de lune nudler i en dyb tallerken med rå kål og korianderblade ovenpå.
Smag suppen til med salt og evt. soya, hæld den brandvarmt over nudler og kål, og fordel fyldet derpå.
Miso
- umamibomben der kan peppe enhver ret op!
Miso stammer fra Japan og er en fermenteret paste lavet på brune ris eller sojabønner.
Miso er karakteriseret med en enestående evne til at bidrage med unik dybde og umami til smagsprofilen i mange retter.
Kommentarer og forslag til opskriften