0
Misobagt torsk på sommerhvidkål med sesamris

Misobagt torsk på sommerhvidkål med sesamris

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

  1. Misopastaen røres op med en smule varmt vand til den lige akkurat bliver ”smørbar”.
  2. Fisken skæres ud i portionsstykker, og misopastaen pensles på hvert stykke. Drys med masser af sesamfrø - du får ikke brug for hele posen hvis du laver mad til mindre end 5 pers.
  3. Skær det yderste af roden af kålet og del den i de enkelte blade. De yderste lidt grove blade skal ikke bruges. Bladene skæres i aflange, rustikke stykker.
  4. Risen sættes over at koge i saltet vand i forholdet 1 del ris til 2 dele vand. Lad simre i 10 minutter til risen er mør, og hæld så evt. overskydende vand fra. 
    Dryp med sesamolie (gem en smule til anretning) til risen smager som du kan lide, og lad den så stå og trække under låg. 
    Læg evt. et viskestykke mellem gryden og låget for at opsuge dampen mere effektivt.
  5. Kålen steges hurtigt i lidt olie i en pande med låg, krydres med salt, peber samt reven skal af en halv lime pr. person. Lad stege under låg et par minutter, hvorefter fisken forsigtigt lægges ned i panden til kålen.  Læg låget på igen, og lad snurre for absolut minimum varme i 3-6 minutter, alt efter hvor effektiv dine kogeplader er, og hvor mange du laver mad til.  Tag panden fra varmen og lad fisken trække under låg et par minutter.
  6. Limefrugten skæres i kvarte.


Anretning:  Anret risen på hver tallerken og læg først spidskål og derefter fisken ovenpå.  Dryp med væden fra fiskepanden til sidst, samt lidt sesamolie.  Giv limebåde til.

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?