0
Misobagte løg og krydrede kikærter med feta, mynte og mandler

Misobagte løg og krydrede kikærter med feta, mynte og mandler

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
løgmisopaste
1 min.
Løg

Tænd ovnen på 220 grader.

Skræl løgene og del dem i kvarte. Vend dem med misoen og lidt god olivenolie. Kom dem i et stort ildfast fad eller bradepande og bag dem i ovnen, til de har taget masser af farve. Ca. 25 min.

Tænd evt. for grillen et stykke tid, hvis det kniber med farven.

kikærter i vandza'atar
5 min.
Kikærter

Dræn kikærterne for vand og kom dem op i en gryde, sammen med et godt skud olivenolie. Varm det hele godt igennem og tilsæt så krydderiblandingen og lad den sautere lidt med. Smag til med salt og friskkværnet peber - og gem til senere.

fetamyntesmå tomater på stilk, f.eks cherry, blomme eller cocktailmandler2
15 min.
Tomater

Del tomaterne i halve.

Pluk fetaosten ud i små brud og pluk mynten ud i blade.

Rist mandlerne på en tør pande, til de har taget farve og hak dem derefter groft med en kniv.

løg
25 min.
Løg

Tag løgene ud af ovnen og kom dem alle ned i en tætsluttende beholder. Lad dem dampe inde i beholderen et minut eller to, så de bliver bløde og møre.

Smag dem til med salt og friskkværnet peber og evt. mere olivenolie.

30 min.
Anretning

Kom kikærterne i bunden af en dyb tallerken og anret løgene ovenpå. Drys med mandler, fetabrud, mynte og tomater og server straks.

Velbekomme!

Bonusinfo

Za'atar indeholder: sesamfrø, timian, sumak og havsalt

Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?