Tænd ovnen på 220 grader.
Skræl løgene og del dem i kvarte. Vend dem med misoen og lidt god olivenolie. Kom dem i et stort ildfast fad eller bradepande og bag dem i ovnen, til de har taget masser af farve. Ca. 25 min.
Tænd evt. for grillen et stykke tid, hvis det kniber med farven.
Dræn kikærterne for vand og kom dem op i en gryde, sammen med et godt skud olivenolie. Varm det hele godt igennem og tilsæt så krydderiblandingen og lad den sautere lidt med. Smag til med salt og friskkværnet peber - og gem til senere.
Del tomaterne i halve.
Pluk fetaosten ud i små brud og pluk mynten ud i blade.
Rist mandlerne på en tør pande, til de har taget farve og hak dem derefter groft med en kniv.
Tag løgene ud af ovnen og kom dem alle ned i en tætsluttende beholder. Lad dem dampe inde i beholderen et minut eller to, så de bliver bløde og møre.
Smag dem til med salt og friskkværnet peber og evt. mere olivenolie.
Kom kikærterne i bunden af en dyb tallerken og anret løgene ovenpå. Drys med mandler, fetabrud, mynte og tomater og server straks.
Velbekomme!
Za'atar indeholder: sesamfrø, timian, sumak og havsalt
Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.
Kundekommentarer ()