Tænd ovnen på 220 grader.
Skræl løgene og del dem i kvarte. Vend dem med misoen og lidt god olivenolie. Kom dem i et stort ildfast fad eller bradepande og bag dem i ovnen, til de har taget masser af farve. Ca. 25 min.
Tænd evt. for grillen et stykke tid, hvis det kniber med farven.
Dræn kikærterne for vand og kom dem op i en gryde, sammen med et godt skud olivenolie. Varm det hele godt igennem og tilsæt så krydderiblandingen og lad den sautere lidt med. Smag til med salt og friskkværnet peber - og gem til senere.
Del tomaterne i halve.
Pluk fetaosten ud i små brud og pluk mynten ud i blade.
Rist mandlerne på en tør pande, til de har taget farve og hak dem derefter groft med en kniv.
Tag løgene ud af ovnen og kom dem alle ned i en tætsluttende beholder. Lad dem dampe inde i beholderen et minut eller to, så de bliver bløde og møre.
Smag dem til med salt og friskkværnet peber og evt. mere olivenolie.
Kom kikærterne i bunden af en dyb tallerken og anret løgene ovenpå. Drys med mandler, fetabrud, mynte og tomater og server straks.
Velbekomme!
Za'atar indeholder: 40% sesamfrø, 30% timian, 20% sumak og 10% havsalt
Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.
Za'atar er en populær krydderiblanding, der har rødder i Mellemøsten. Blandingen består typisk af tørrede urter som timian, oregano eller merian, sesamfrø, sumak og salt. Den har en karakteristisk og kompleks smag, der kombinerer urtede noter med citrus og nøddeagtige undertoner. Za'atar bruges ofte som drys over brød, grøntsager eller olivenolie-dyppelse og kan også anvendes som krydderi til kød eller fisk. Krydderiblandingen er kendt for at give retter en unik og autentisk smag og er blevet populær i mange køkkener rundt om i verden.
Kundekommentarer ()