0
Mør svinenakke i sesam med krydderstegte gulerødder og ris

Mør svinenakke i sesam med krydderstegte gulerødder og ris

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Grønne kødretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
Sous vide, mør grisenakkesesamfrø
1 min.
Svinenakke

Start med at tænde ovnen på 200 grader. 

Tag svinenakken ud af posen, og gem den lage som også er i posen. Skær nakken ud i grove tern på ca. 2x2 cm. Kom tern og lage op i et ildfast fad, der er stort nok til at ternene ikke ligger ovenpå hinanden. Drys sesamfrøene henover kødet, og sæt fadet i ovnen.

Lad kødet varme godt igennem og tage en smule farve i ca. 15 min.

ris
10 min.
Ris

Skyl risene i en sigte. Kog risene efter anvisning på posen.

gulerødderlimegaram masala1
15 min.
Gulerødder

Vask og skrub gulerødderne grundigt, eller skræl dem hvis det er nødvendigt. Del dem i stykker på ca. 1x5 cm. Steg gulerødderne på en godt varm pande med 1/2 spsk. olivenolie i 3-4 min., til de har taget godt med farve. Lige inden de er færdige, tilsætter du krydderiblandingen til panden, og vender det hele godt rundt. Kom gulerødderne op i en skål, og kom masser af limesaft og fintrevet limeskal ud over. Smag til med salt og friskkværnet peber. 

koriander
25 min.
Koriander

Skyl korianderen, hvis det er nødvendigt, og hak den groft med en kniv. 

30 min.
Anretning

Anret risene i bunden af en dyb tallerken med kød og gulerødder ovenpå. Slut af med et drys koriander.

Velbekomme!

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Garam masala indeholder: 40% spidskommen, 30% korianderfrø, 10% kanel, 10 % grøn kardemomme, 5% nelliker, 5%  laurbærblade

 

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
622 kcal
Fedt:
19,2 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,7 g
Kulhydrat:
73,1 g
heraf sukkerarter:
7,7 g
Kostfibre:
7,4 g
Protein:
35,5 g