
Start med at tænde ovnen på 200 grader.
Tag svinenakken ud af posen, og gem den lage som også er i posen. Skær nakken ud i grove tern på ca. 2x2 cm. Kom tern og lage op i et ildfast fad, der er stort nok til at ternene ikke ligger ovenpå hinanden. Drys sesamfrøene henover kødet, og sæt fadet i ovnen.
Lad kødet varme godt igennem og tage en smule farve i ca. 15 min.
Skyl risene i en sigte. Kog risene efter anvisning på posen.
Vask og skrub gulerødderne grundigt, eller skræl dem hvis det er nødvendigt. Del dem i stykker på ca. 1x5 cm. Steg gulerødderne på en godt varm pande med 1/2 spsk. olivenolie i 3-4 min., til de har taget godt med farve. Lige inden de er færdige, tilsætter du krydderiblandingen til panden, og vender det hele godt rundt. Kom gulerødderne op i en skål, og kom masser af limesaft og fintrevet limeskal ud over. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Skyl korianderen, hvis det er nødvendigt, og hak den groft med en kniv.
Anret risene i bunden af en dyb tallerken med kød og gulerødder ovenpå. Slut af med et drys koriander.
Velbekomme!
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften