0
Mør svinenakke i sesam med krydderstegte gulerødder og ris

Mør svinenakke i sesam med krydderstegte gulerødder og ris

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Grønne kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
Sous vide, mør grisenakkesesamfrø
1 min.
Svinenakke

Start med at tænde ovnen på 200 grader. 

Tag svinenakken ud af posen, og gem den lage som også er i posen. Skær nakken ud i grove tern på ca. 2x2 cm. Kom tern og lage op i et ildfast fad, der er stort nok til at ternene ikke ligger ovenpå hinanden. Drys sesamfrøene henover kødet, og sæt fadet i ovnen.

Lad kødet varme godt igennem og tage en smule farve i ca. 15 min.

ris
10 min.
Ris

Skyl risene i en sigte. Kog risene efter anvisning på posen.

gulerødderlimegaram masala1
15 min.
Gulerødder

Vask og skrub gulerødderne grundigt, eller skræl dem hvis det er nødvendigt. Del dem i stykker på ca. 1x5 cm. Steg gulerødderne på en godt varm pande med 1/2 spsk. olivenolie i 3-4 min., til de har taget godt med farve. Lige inden de er færdige, tilsætter du krydderiblandingen til panden, og vender det hele godt rundt. Kom gulerødderne op i en skål, og kom masser af limesaft og fintrevet limeskal ud over. Smag til med salt og friskkværnet peber. 

koriander
25 min.
Koriander

Skyl korianderen, hvis det er nødvendigt, og hak den groft med en kniv. 

30 min.
Anretning

Anret risene i bunden af en dyb tallerken med kød og gulerødder ovenpå. Slut af med et drys koriander.

Velbekomme!

Bonusinfo

Garam masala indeholder: 40% spidskommen, 30% korianderfrø, 10% kanel, 10 % grøn kardemomme, 5% nelliker, 5%  laurbærblade

 

Næringsindhold pr. person:

Energi:
622 kcal
Fedt:
19,2 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,7 g
Kulhydrat:
73,1 g
heraf sukkerarter:
7,7 g
Kostfibre:
7,4 g
Protein:
35,5 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?