Start med at tænde ovnen på 200 grader.
Tag svinenakken ud af posen, og gem den lage som også er i posen. Skær nakken ud i grove tern på ca. 2x2 cm. Kom tern og lage op i et ildfast fad, der er stort nok til at ternene ikke ligger ovenpå hinanden. Drys sesamfrøene henover kødet, og sæt fadet i ovnen.
Lad kødet varme godt igennem og tage en smule farve i ca. 15 min.
Skyl risene i en sigte. Kog risene efter anvisning på posen.
Vask og skrub gulerødderne grundigt, eller skræl dem hvis det er nødvendigt. Del dem i stykker på ca. 1x5 cm. Steg gulerødderne på en godt varm pande med 1/2 spsk. olivenolie i 3-4 min., til de har taget godt med farve. Lige inden de er færdige, tilsætter du krydderiblandingen til panden, og vender det hele godt rundt. Kom gulerødderne op i en skål, og kom masser af limesaft og fintrevet limeskal ud over. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Skyl korianderen, hvis det er nødvendigt, og hak den groft med en kniv.
Anret risene i bunden af en dyb tallerken med kød og gulerødder ovenpå. Slut af med et drys koriander.
Velbekomme!
Kommentarer og forslag til opskriften