0
Mør svinenakke med thaimarineret grønt og ris
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Grønne kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

ris, basmati
1 min.
Ris

Skyl risene i en sigte, og kom dem i en lille gryde med den dobbelte mængde vand og lidt salt. Bring risene i kog, og lad dem derefter simre stille og roligt under låg i 12-14 min. Sluk så, og lad risene trække færdig under låg i ca. 5 min. Hæld evt. overskydende vand fra.

Sous vide, mør grisenakke
3 min.
Kødet

Tag kødet ud af pakken, og skær det i grove, mundrette bidder. Fjern så meget som muligt af den lage, der er med i posen, uden at skylle kødet.

gulerødderrødt spidskålkoriander
10 min.
Grønt

Skræl gulerødderne, og snit gulerødder og kål i tændstiktynde strimler med en kniv eller et mandolinjern.

Skyl koriander forsigtigt, og pluk den ud i blade. Stilkene snittes fint med en kniv, og blandes med kål og gulerødder i en skål.

limehvidløgthai fishsaucerød chili
20 min.
Marinade

Lav en marinade af limesaft, fishsauce, finthakket chili, fintrevet hvidløg og lidt sukker. 

Der må godt være masser af kraft på smagen, da marinaden skal blandes med grøntsagerne, og derved bliver tonet en smule ned.

Kom marinaden op i skålen til grøntsagerne, og vend det godt sammen. Massér gerne det hele lidt, mens du blander.

Sous vide, mør grisenakkeris, basmati
25 min.
Kødet

Varm en pande eller wok op på højeste blus. Tilsæt en lille smule olie, og steg kødet hårdt et minut eller to. Tilsæt risene (drænet for evt. overskydende vand), og lad dem stege med kort. Smag til med salt, friskkværnet peber og evt. lidt soya, hvis du har.

koriander
30 min.
Anretning

Anret ris og kød i bunden af en dyb tallerken, og kom de marinerede grøntsager ovenpå. Sørg for at få al marinaden med.

Slut af med at drysse korianderblade over retten.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?