Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl risene i en sigte, og kom dem i en lille gryde med den dobbelte mængde vand og lidt salt. Bring risene i kog, og lad dem derefter simre stille og roligt under låg i 12-14 min. Sluk så, og lad risene trække færdig under låg i ca. 5 min. Hæld evt. overskydende vand fra.
Tag kødet ud af pakken, og skær det i grove, mundrette bidder. Fjern så meget som muligt af den lage, der er med i posen, uden at skylle kødet.
Skræl gulerødderne, og snit gulerødder og kål i tændstiktynde strimler med en kniv eller et mandolinjern.
Skyl koriander forsigtigt, og pluk den ud i blade. Stilkene snittes fint med en kniv, og blandes med kål og gulerødder i en skål.
Lav en marinade af limesaft, fishsauce, finthakket chili, fintrevet hvidløg og lidt sukker.
Der må godt være masser af kraft på smagen, da marinaden skal blandes med grøntsagerne, og derved bliver tonet en smule ned.
Kom marinaden op i skålen til grøntsagerne, og vend det godt sammen. Massér gerne det hele lidt, mens du blander.
Varm en pande eller wok op på højeste blus. Tilsæt en lille smule olie, og steg kødet hårdt et minut eller to. Tilsæt risene (drænet for evt. overskydende vand), og lad dem stege med kort. Smag til med salt, friskkværnet peber og evt. lidt soya, hvis du har.
Anret ris og kød i bunden af en dyb tallerken, og kom de marinerede grøntsager ovenpå. Sørg for at få al marinaden med.
Slut af med at drysse korianderblade over retten.
Kundekommentarer ()