Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Vask græskaret grundigt - du behøver ikke at skrælle det. Halvér græskarret og fjern kernehuset med en ske. Skær græskarret ud i ca. 3 x 3 cm tern og vend det med hoisinsauce, lidt olivenolie og salt.
Fordel ternene ud på en bageplade dækket med bagepapir og bag dem i ca. 20 min, til de har taget farve og er møre.
Dræn kikærterne for vand. Vend dem med græskarrene, når de kommer ud af ovnen og krydr med lidt salt og friskkværnet sort peber.
Kom al saften fra citronen op i en skål og pisk lidt sukker ud heri, så du får en sur/sød dressing.
Pluk basilikum ud i blade.
Skyl agurkerne og skær dem tyndt med en kniv. Vend agurker op i citrondressingen og tilsæt krydderblandingen.
Lad det trække til servering.
Krydr koteletterne grundigt med salt og friskkværnet peber. Steg dem ca. 3-4 min på hver side på en godt varm pande i en smule olivenolie.
Anret græskarternene på en tallerken med kødet ved siden af.
Server agurkesalaten til og drys med basilikum.
Velbekomme!
Indeholder:
25% Chipotle, 25% sød paprika, 15% spidskommen, 15% paprikaflager, 15% tørret dild, 5% hvidløgspulver.
Thaibasilikum ligner lidt almindelig basilikum i udseende og til dels smag, men den er noget mere spids i bladene. Den smager let sødligt, er krydret med noter af peber. Thaibasilikum er fantastisk smagsgiver i det asiatiske køkken og er nærmest uundværlig i fx thailandske retter med kokosmælk.
Kommentarer og forslag til opskriften