0
Mørbradbøffer med peberfrugtrelish og knuste kartofler

Mørbradbøffer med peberfrugtrelish og knuste kartofler

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kartoflertimiancreme fraiche 18%forårsløg
1 min.
Knuste kartofler

Skrab, skrub eller skræl kartoflerne, og kog dem i vand med salt i 15-20 min. Soigner og fintsnit forårsløg, og kom dem i koldt vand. Dræn vandet fra de kogte kartofler, og tilsæt med det samme en generøs klat smør til gryden. Læg låg på igen, og ryst lidt rundt. Lad kartoflerne trække i 5 min. under låg, og krydr evt. med lidt god salt. Lige før kartoflerne skal serveres, knuses de let med en ske og røres med snittede forårsløg, lidt hakket timian og et par klatter creme fraiche.

rødløgrød peberfrugthvidløgtimiansukkerrødvinseddike
10 min.
Peberfrugtrelish

Skyl peberfrugterne, og skær dem i tynde strimler. Pil rødløgene og 1 fed hvidløg pr. person, og snit begge dele, så fint du kan. Skær dem evt. på et mandolinjern. Kom rigeligt olivenolie på en pande, og varm den op til medium varme sammen med de fintsnittede hvidløg. Når de så småt begynder at afgive duften af ristede hvidløg og bliver lysebrune, tilsættes rødløg og peberfrugter. Sautér ved medium varme, mens du vender ofte i et par min. Tilsæt 1 spsk. sukker og 2 spsk. rødvinseddike pr. person, du laver mad til, og lad det koge ind, så peberfrugterne nærmest glaseres af sukker og eddike. Når det er glaseret færdigt, krydres med salt og peber samt masser af friskhakket timian.

timianhvidløgmørbrad af frilandsgris
25 min.
Kød:

Krydr mørbradbøfferne med salt og peber og vend dem i lidt hvedemel. Steg dem på en godt varm pande i neutral olie i ca. 2-4 min. på hver side. Lige før de er færdige, tilsættes et par små klatter smør sammen med et par timianstilke og 1 letknust, upillet fed hvidløg pr. person. Lad dem stege videre i et minuts tid, hvor du drypper dem med smørret fra panden med en ske. Tag dem af panden, og dæk dem med stanniol, så de holder sig varme. Lad dem trække i 2-3 min. før du serverer dem.

35 min.
Anretning:

Som vist på billedet.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?