0
Mørksej Amritsari med kikærter Chaat Marsala og spinat

Mørksej Amritsari med kikærter Chaat Marsala og spinat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Chaat Masala krydderiet indeholder: sort salt, mangopulver, havsalt, spidskommen, sumak, sort peber, koriander og stærk paprika

Fremgangsmåde

  1. Yoghurten hældes i en skål og røres glat sammen med ca. 2-6 spsk fintrevet ingefær, 3 fed fintrevet hvidløg, 1-2 tsk. salt, saft af en limefrugt og posen med kikærtemel. Det er ikke nødvendigt at skrælle ingefæren, men man kan gøre det, hvis man synes.  Juster tykkelsen med 4-6 spsk. vand, dejen skal have konsistens som tyk pandekagedej.
  2. Fisken skæres ud i stykker på ca 5x5 cm og lægges over i pandekagedejen.  Lad stå og marinere ca. 10-15 minutter.
  3. Løg og 2-3 fed hvidløg hakkes mellemfint og sauteres i lidt smør på en pande. Chaat Masala krydderi (brug 2/3 af krydderiet her), kikærter samt omkring 1/3 af vandet fra dåsen hældes over løgene. Lad stå og simre uden låg, til vandet er fordampet.
  4. Skyl og slyng spinaten, til den er helt tør.Fisken steges i 2-5 cm neutral olie på en pande til den er gylden og sprød, ca 2 minutter.  Lad fisken dryppe af på flere lag køkkenrulle.  Drys med salt og det sidste Chaat Masala krydderi.Spinaten kommes over til kikærterne og dampes til den kun lige er faldet sammen. Smag til med salt og peber.
Anretning

 Anretning: Anret fisken på et fad sammen med kikærterne, og server´med limebåde til at dryppe over fisken. Drys evt. mere Chaat Masala krydderi over kikærterne og fisken inden servering.

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Chaat Masala bruges i mange krydrede retter i Indien og Pakistan. Chaat Masala drysses ofte på frugt, æg, toasts og salater i Indien. Gadesælgere blander typisk deres egen Chaat Masala, som så drysses på friskskåret frugt eller friske grøntsager.

Chaat Masala indeholder: Mangopulver, havsalt, kala namak, spidskommen, koriander, sumak, peber og stærk paprika.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?