Den aromatiske Korma pasta er blandt andet lavet på spidskommen, koriander, ingefær og kardemomme, og kan godt være en smule stærk. Brugt med fornuft, og sammen med sød kokosmælk, tørrede abrikoser og gulerødder får man en cremet og smagfuld curry, perfekt til kolde vinter-hverdags aftener.
Risene sættes over at koge efter anvisningen på pakken.
Gulerødderne skylles, skrælles og skæres i mundrette stykker. De må gerne være lidt rustikke.
Løget pilles og skæres i strimler på omkring et par millimeters tykkelse, det kommer sig ikke så nøje.
Kartoflerne skrubbes og skæres i ca. samme størrelse som gulerødderne.
Limefrugt skylles, og skallen rives fint.
Hvis abrikoserne er hele, skæres de i mindre stykker.
Fisken skæres i stykker på omkring 7x7 cm.
Drys fisken med en smule salt og evt. lidt sukker, og lad den stå og trække på en tallerken.
Løgene steges i olie, til de er klare. Brug en fladbundet gryde eller sauterpande med låg, der kan rumme hele retten.
Tilsæt kartoflerne, og lad dem stege med et par minutter.
Tilsæt korma-pastaen og lad den stege med et minuts tid. Pastaen er lidt stærk, så det er ikke sikkert, at du skal bruge det hele. Start med halvdelen, og smag til senere igen.
Så tilsættes gulerødderne, efterfulgt af kokosmælken, halvdelen af limeskallen og abrikoserne. Måske skal der også lidt vand i gryden - væsken skal stå halvt op om grøntsagerne.
Nu smages til med salt og peber. Læg låg på gryden, og lad grøntsagerne stå og simre i omkring 5-10 min., til de er møre.
Når grøntsagerne er sprød-møre, smager man lige på retten igen, måske skal det sidste Korma-pasta i eller et nip sukker.
Smag til med revet limeskal, måske skal du ikke bruge det hele.
Så lægges fiskestykkerne ned i gryden til grøntsagerne, og vendes meget forsigtigt ned i saucen. Lad retten komme op til kogepunktet lige så langsomt, og sluk så for varmen.
Pres limefrugterne over retten, læg låg på gryden, og lad den stå og trække i omkring 5 min., til I skal spise. Fisken tilberedes færdig i den varme sauce.
Servér Korma-karryen direkte fra gryden sammen med risene.
Kend din fisk: Mørksej
GASTRONOMISK
Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars.
Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.
SUNDHED
Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.
Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK
Kommentarer og forslag til opskriften