0
Mørksej i krydret tomatsauce med kartofler og spinat
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

flåede og hakkede tomatergaram masalakartoflerløghvidløg
1 min.
Grønt

Skyl kartoflerne, og skær dem i grove tern. 

Skræl løg og hvidløg, og hak begge dele fint.

Find en stor gryde frem, sæt den over ved mellem varme, og tilsæt en smule olivenolie. Sautér kartoflerne i 4-5 min., tilsæt så krydderblanding, løg og hvidløg, og sautér i yderligere 3-4 min., til løgene er klare. 

Kom nu de hakkede tomater op i gryden sammen med ca. 1/2 dl. vand pr. kuvert. Lad retten simre under låg i ca. 10-15 min. 

babyspinat
15 min.
Spinat

Skyl spinaten, fjern de groveste stilke, og snit bladene igennem et par gange med en kniv. 

 

mørksejfilet uden skind
20 min.
Fisk

Del fisken i kuvertstykker, og krydr dem med salt og friskkværnet peber.

Varm en stor pande op, og tilsæt en smule olivenolie. Steg fisken i 3-4 min. på den ene side, til kødet begynder at få en mælkehvid farve. Steg derefter fisken i ca. 30 sek. på den anden side. Ønsker du fisken helt gennemstegt, skal du stege den i 3 min. på hver side.

mandler
30 min.
Anretning

Vend spinaten ned i gryderetten, så den falder en smule sammen. Smag til en sidste gang med salt og friskkværnet peber.

Hak mandlerne groft med en kniv.

Anret tomatsaucen i bunden af en dyb tallerken med fisken ovenpå. Drys til sidst med mandler.

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Garam masala indeholder: 40% spidskommen, 30% korianderfrø, 10% kanel, 10 % grøn kardemomme, 5% nelliker, 5%  laurbærblade

 

Næringsindhold pr. person:

Energi:
710 kcal
Fedt:
34,1 g
heraf mættede fedtsyrer:
4 g
Kulhydrat:
51,8 g
heraf sukkerarter:
16 g
Kostfibre:
13,7 g
Protein:
42,7 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?