0
Paneret mørksej med bagte rødbeder, squash og ricotta

Paneret mørksej med bagte rødbeder, squash og ricotta

Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
rødbeder
1 min.
Rødbeder

Start med at tænde ovnen på 200 grader. Skræl rødbederne, skær dem i grove chunks og vend dem med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber. Bag dem i ovnen til de er møre - ca. 25 min.

squashiceberg
5 min.
Iceberg og squash

Skær salaten i kuvertstykker og læg dem i så koldt vand som muligt - gerne isvand. Lad dem ligge til lige før servering.

Skyl squashen og skær den i tern på ca. 1x1 cm. Vend ternene med fintrevet citronskal og lidt saft.

mørksejfilet uden skind
15 min.
Mørksej

Skær fisken ud i store stykker - ca. på størrelse med en tændstiksæske. Vend stykkerne i mel og drys dem godt af. Vend dem herefter i lidt sammepisket æg og derefter raspen. 

Steg fisken på en varm pande i rigeligt smør, så raspen tager godt med farve og bliver sprød. Så 4-5 min i alt.

ricotta fra la Treccia
30 min.
Anretning

Anret de bagte beder, squash og afdryppede salat på en tallerken - kom gerne evt. olie fra rødbederne over. Kom en stor skefuld ricotta på tallerknen og krydr den med friskkværnet peber og lidt olivenolie. Og slut af med at komme fisken på tallerknen.

Velbekomme!

Bonusinfo

Ricotta betyder 'genkogt' på italiensk. Når man laver oste, bliver der en masse ostevalle tilbage. I Italien, er valle en værdifuld ingrediens, fordi det er den ingrediens, ricotta er lavet af. Ricotta bruges til et stort udvalg af retter, både søde og salte. Hver region i Italien har deres egne ricotta delikatesser. Processen er simpel men tidskrævende. Man hæver temperaturen af vallen, langsomt. Ved hjælp af høj varme, stivner og hæver sig de resterende mælkeproteiner sig til overfladen. Fra overfladen bliver ricottaen derefter øst op i særlige forme og drænet i et par timer. Den friske ricotta ost er fantastisk smagfuld. Man kan spise den med lidt dansk honning, ristede mandler or citronskal, eller tilsætte den i pasta-sauce, eller sammen med spinat og andre grønne urter som fyld i tortellini og ravioli.

Læs mere om her La Treccia: https://latreccia.dk/om-la-treccia

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?