0
Paneret mørksej med bagte rødbeder, squash og ricotta

Paneret mørksej med bagte rødbeder, squash og ricotta

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

rødbeder
1 min.
Rødbeder

Tænd ovnen på 200 grader.

Skræl rødbederne, skær dem i grove chunks, og vend dem med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber.

Bag dem i ovnen i ca. 25 min., til de er møre.

squashicebergcitron
5 min.
Iceberg og squash

Skær salaten i kuvertstykker, og læg dem i så koldt vand som muligt - gerne isvand. Lad dem ligge til lige før servering.

Skyl squashen, og skær den i tern på ca. 1x1 cm. Vend ternene med fintrevet citronskal og lidt saft.

mørksejfilet uden skindrasp
15 min.
Mørksej

Skær fisken ud i store stykker (ca. på størrelse med en tændstikæske), vend stykkerne i mel, og drys dem godt af. Vend dem herefter i lidt sammenpisket æg og derefter i raspen. 

Steg fisken i ca. 4-5 min. i alt på en varm pande i rigeligt smør, så raspen tager godt med farve og bliver sprød.

ricotta fra la Treccia
30 min.
Anretning

Anret de bagte beder, squash og afdryppet salat på en tallerken (kom gerne evt. olie fra rødbederne over).

Kom en stor skefuld ricotta på tallerkenen, krydr den med friskkværnet peber og lidt olivenolie, og slut af med at komme fisken på tallerkenen.

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Ricotta betyder 'genkogt' på italiensk. Når man laver oste, bliver der en masse ostevalle tilbage. I Italien, er valle en værdifuld ingrediens, fordi det er den ingrediens, ricotta er lavet af. Ricotta bruges til et stort udvalg af retter, både søde og salte. Hver region i Italien har deres egne ricotta delikatesser. Processen er simpel men tidskrævende. Man hæver temperaturen af vallen, langsomt. Ved hjælp af høj varme, stivner og hæver sig de resterende mælkeproteiner sig til overfladen. Fra overfladen bliver ricottaen derefter øst op i særlige forme og drænet i et par timer. Den friske ricotta ost er fantastisk smagfuld. Man kan spise den med lidt dansk honning, ristede mandler or citronskal, eller tilsætte den i pasta-sauce, eller sammen med spinat og andre grønne urter som fyld i tortellini og ravioli.

Læs mere om her La Treccia: https://latreccia.dk/om-la-treccia

Næringsindhold pr. person:

Energi:
765 kcal
Fedt:
39,8 g
heraf mættede fedtsyrer:
7,1 g
Kulhydrat:
57,1 g
heraf sukkerarter:
22,3 g
Kostfibre:
9,8 g
Protein:
40,6 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?