Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Skær fisken ud i kuvertstykker. Halver tomaterne. Tag bønnerne ud af posen. Sæt risene over at koge i en kasserolle efter anvisning på pakken.
Læg et stykke bagepapir fladt ud på et skærebræt. Læg en lille bunke af bønner (2-3 spsk.) midt på papiret. Kom fisken ovenpå og krydr med lidt salt. Kom tomater rundt og drys det hele med krydderblandingen. Kom til sidst en spsk. olivenolie og en spsk. citronsaft over det hele. Tag fat i hjørnerne af papiret og saml det til en tæt pakke. Gentag processen og lav en papilotte pr. kuvert.
Bag dem i ovnen ca. 15-20 min. til fisken er mælkehvid og mør.
Snit kålen i super tynde strimler med en kniv. Du kan også bruge et mandolinjern hvis du har.
Anret en papilotte pr. pers. på en tallerken med ris og kål til.
Kend din fisk: Mørksej
GASTRONOMISK
Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars.
Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.
SUNDHED
Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.
Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK
Mukimame er bælgede edamamebønner. Edamamebønner er en sojabønne, hvor man spiser de grønne, umodne bønner. Navnene stammer fra Japan, hvor edamame betyder sojabønner med bælg, og mukimame er de bælgede bønner.
Kundekommentarer ()