Gulerodsterrine: Skræl gulerødderne, skær dem i grove tern og kog dem møre i mælken. Blend gulerødderne sammen med mælken og tilsæt 3 æg, salt og peber. Beklæd små portionsskåle med bacon (kan undlades) og fordel gulerødderne deri. Bag dem i 20 min. i en 190 grader varm ovn.
Fisk: Skær fisken i 4portionsstykker og halver hvert stykke på langs, således at du har 8 smalle stykker fisk. Læg hvert stykke på et stykke skinke, læg ½ skive parmesan oven på, fordel hakkede salvieblade øverst. Rul dem sammen og læg rullerne i et lille ovnfast fad. Bag dem i den 190 grader varme ovn i 8-10 min.
Rødvinssauce: Kom rødvin, 1 lille finthakket løg og balsamico i en lille gryde og reducer det til en sirup. Tilsæt herefter kalvefonden og lad det igen reducere til det halve. Smag til med salt, peber og citronsaft. Jævn evt. med lidt maizena.
Server retten sammen med små kartofler.
Kend din fisk: Mørksej
GASTRONOMISK
Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars.
Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.
SUNDHED
Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.
Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kommentarer og forslag til opskriften