0
Filet af mørksej, salat af nye kartofler, broccoli, pecorino og za'atar

Filet af mørksej, salat af nye kartofler, broccoli, pecorino og za'atar

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

  1. Skyl kartoflerne rene for evt. jord. Kog dem møre i rigeligt, letsaltet vand med skrællen på. Damp dem af, og afkøl dem let.
  2. Pil kartoflerne, og skær dem i tern.
  3. Skyl og soigner broccolien, og riv det groft på et rivejern ned i en skål, så du får små "gryn".
  4. Riv skallen af citronen fint, og vend den i salaten sammen med citronsaften.
  5. Skyl og pluk koriander, hak det groft og bland det i salaten sammen med revet pecorino (gem både lidt koriander samt pecorino til anretning) og generøse mængder af din bedste olivenolie.
  6. Skyl og skær nektariner i både.
  7. Vend det hele sammen med de kogte kartofler, og smag til med za'atar (gem lidt til anretning) samt salt og peber.
  8. Fisken deles i portionsstykker og krydres med salt og peber.
  9. Vend dem i lidt groft rug eller hvedemel og steg på en mediumvarm pande i godt med smør og olivenolie.
  10. Fisken steges primært på den ene side i ca. 3-4 min., indtil den er pænt gylden, hvorefter den vendes og steges i kort tid på den anden side.

Som vist - drys med det sidste koriander og za'atar og riv det sidste pecorino over.

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Bonusinfo

Za'atar indeholder: sesamfrø, timian, sumak og havsalt

Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?