0
Filet af mørksej, salat af nye kartofler, broccoli, pecorino og za'atar

Filet af mørksej, salat af nye kartofler, broccoli, pecorino og za'atar

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

  1. Skyl kartoflerne rene for evt. jord. Kog dem møre i rigeligt, letsaltet vand med skrællen på. Damp dem af, og afkøl dem let.
  2. Pil kartoflerne, og skær dem i tern.
  3. Skyl og soigner broccolien, og riv det groft på et rivejern ned i en skål, så du får små "gryn".
  4. Riv skallen af citronen fint, og vend den i salaten sammen med citronsaften.
  5. Skyl og pluk koriander, hak det groft og bland det i salaten sammen med revet pecorino (gem både lidt koriander samt pecorino til anretning) og generøse mængder af din bedste olivenolie.
  6. Skyl og skær nektariner i både.
  7. Vend det hele sammen med de kogte kartofler, og smag til med za'atar (gem lidt til anretning) samt salt og peber.
  8. Fisken deles i portionsstykker og krydres med salt og peber.
  9. Vend dem i lidt groft rug eller hvedemel og steg på en mediumvarm pande i godt med smør og olivenolie.
  10. Fisken steges primært på den ene side i ca. 3-4 min., indtil den er pænt gylden, hvorefter den vendes og steges i kort tid på den anden side.

Som vist - drys med det sidste koriander og za'atar og riv det sidste pecorino over.

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?