0
Mørksej med garam masala stegte rødder, kålsalat og yoghurtdip

Mørksej med garam masala stegte rødder, kålsalat og yoghurtdip

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mørksej, Hvedemel, Soya, Sesam, Nødder, Jordnødder, Mælk

Fremgangsmåde

Pastinakker, gulerødder og kartofler: Skræl pastinakker, gulerødder og kartofler, og skær dem ud i rustikke stykker på ca. 2 x 2 cm. Kom dem i koldt vand, tilsat godt med salt, i en gryde og kog dem op. Lad dem koge i 2 minutter. Hæld vandet fra, lad dem dampe af og vend dem derefter sammen med lidt god olivenolie. Krydr med salt og Garam Marsala (gem lidt af blandingen til kålet og fisken) og læg dem i eet lag i et ovnfast fad med bagepapir i bunden. Sæt fadet i en 200 grader varm ovn, til fileterne er gyldne og lækre (ca. 30 minutter). Vend rundt i dem et par gange undervejs! Drys evt. mere salt på! Du kan godt undlade at koge rodfrugterne først - så skal de blot have 10 minutter mere i ovnen. De får dog en dejlig knasende sprødhed af opkoget.

Sursød hvidkålssalat: Fjern de yderste blade på kålet, del det i kvarte og fjern stokken. Snit kålet så fint du kan, fx på et mandolinjern. Lav en dressing af 1 del lys eddike, en del sukker og en del god olivenolie. Vend rundt sammen med lidt salt og et lille drys Garam Masala. Hak halvdelen af korianderen (+ alle stilkene) og vend i kålsalaten. Lad kålet trække i 15 min., før du serverer den.

Fisk: Del fisken i aflange strimler på 1 cm tykkelse, og krydr med lidt salt og peber og en lille smule Garam Masala. Vend fileterne i mel, dernæst i sammenpisket æg og til sidst i raspen. Friter de panerede fisk i rigeligt olie ved ca. 180 grader (når det syder omkring en tændstik, er olien varm nok), til de er gyldne, og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Drys med lidt salt. (har du ikke en frituregryde, kan fisken snildt friteres på en pande i olie. Steges gylden på begge sider.)

Anretning: Som vist på billedet, med plukket koriander på toppen. Server sammen med den neutrale yoghurt og lime både.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?