0
Mørksej og mozzarella i porrer og tomat med hvidløgsbrød

Mørksej og mozzarella i porrer og tomat med hvidløgsbrød

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
mørksejfilet uden skindporrerSkagenfood tomatsugopersille
1 min.
Fisken
  1. Tag pizzadejen ud af køleskabet før brug. Ovnen tændes på 220 grader, varmluft, og et stort fad der kan rumme hele retten ( excl. brødet ) sættes ind for at forvarme.

  2. Fisken duppes tør, skæres ud i portionsstørrelse og saltes let. 

  3. Persillen skylles og hakkes fint. 

  4. Porrerne renses grundigt og skæres i 1-2 sm tykke, skrå skiver.
    Steg porrerne i smør i en pande ved medium varme, til de falder sammen og bliver møre.  Smag porrerne til med salt og peber og vend halvdelen af persillen ned til dem.

  5. Mozzarellaen drænes og rives i mindre stykker.

  6. Porrerene fordeles i bundes af det ildfaste fad, og fisken fordeles ovenpå.  Hæld tomatsaucen over fisken og top op med mozzarellaen.  Dryp med olivenolie og sæt fadet i ovnen til mozzarellaen er smeltet og fisken lige netop gennemvarm, det tager, alt efter hvor mange du laver mad til, mellem 10 og 15 minutter.

hjertesalatsmørpizzadej - på surdej
15 min.
Hvidløgsbrødene
  1. 1/2 - 1 spsk blødt smør pr. person røres sammen med resten at persillen og smages til med så meget knust hvidløg, som man kan lide, samt peber.

  2. Form pizzakuglerne til store, aflange fladbrød, og bag dem til de er sprøde.  Lige når de kommer ud af ovnen, smøres de med krydder-smøret.

  3. Salaten skylles og slynges tør.
30 min.
Servering
  1. Salaten anrettes på et fad og dryppes med god olie og eddike, samt salt og peber.

  2. Servér de lune brød og salaten til fisken.

    *velbekomme*

 

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?