0
Mørksej stegt med Gammel Knas serveret med pasta alla Chitarra, østershatte og rødløg

Mørksej stegt med Gammel Knas serveret med pasta alla Chitarra, østershatte og rødløg

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Durumhvedemel

Fremgangsmåde

Løg og svampe: Kom spinaten i en skål, og skyl det i 2 hold koldt vand. Dræn vandet fra, og tør spinaten, gerne i en salatslynge. Riv østershatte i lameller, og del hvert rødløg i 8-10 både. Pil og snit hvidløg fint. Pluk og hak timian. Rist østershattene på en stor, varm pande i lidt neutral olie. Når de begynder at blive gyldne, tilsættes hvidløg og rødløg, som begge ristes med et par minutter. Krydr med salt og peber.

Pasta: Kom Chitarra pasta’en i rigeligt, godt saltet og spilkogende vand (det skal smage salt som havvand) med et par teskefulde olivenolie, og lad den koge i 2-3 min. Hæld vandet fra, og lad pastaen dryppe godt af i et dørslag.

Fisk: Del fisken i portionsstykker, og skær en lomme ind i hvert stykke fisk, hvori der fyldes små stykker af Gammel Knas. Krydr fisken med salt og peber, og paner den i først mel, derefter et sammenpisket æg og til sidst i rasp. Hvis du ikke har et æg, så brug evt. lidt fløde, mælk, eller en tyk blanding af mel og vand. Sørg for at trykke raspen godt fast i fisken. Steg fisken i 1/2 smør, 1/2 neutral olie. i 2-3 minutter på hver side, til den er gylden og sprød. Krydr igen med salt og peber.

Anretning: Kom den skyllede og tørrede spinat over i en stor skål, og kom den brandvarme pasta på. Vend straks rundt med de ristede svampe og løg, og krydr med friskkværnet sort peber. Til sidst dryppes lidt god olivenolie over sammen med revet Gammel Knas. Anret som vist på billedet.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?