0
Mørksej stegt med Gammel Knas serveret med pasta alla Chitarra, østershatte og rødløg

Mørksej stegt med Gammel Knas serveret med pasta alla Chitarra, østershatte og rødløg

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Durumhvedemel

Fremgangsmåde

Løg og svampe: Kom spinaten i en skål, og skyl det i 2 hold koldt vand. Dræn vandet fra, og tør spinaten, gerne i en salatslynge. Riv østershatte i lameller, og del hvert rødløg i 8-10 både. Pil og snit hvidløg fint. Pluk og hak timian. Rist østershattene på en stor, varm pande i lidt neutral olie. Når de begynder at blive gyldne, tilsættes hvidløg og rødløg, som begge ristes med et par minutter. Krydr med salt og peber.

Pasta: Kom Chitarra pasta’en i rigeligt, godt saltet og spilkogende vand (det skal smage salt som havvand) med et par teskefulde olivenolie, og lad den koge i 2-3 min. Hæld vandet fra, og lad pastaen dryppe godt af i et dørslag.

Fisk: Del fisken i portionsstykker, og skær en lomme ind i hvert stykke fisk, hvori der fyldes små stykker af Gammel Knas. Krydr fisken med salt og peber, og paner den i først mel, derefter et sammenpisket æg og til sidst i rasp. Hvis du ikke har et æg, så brug evt. lidt fløde, mælk, eller en tyk blanding af mel og vand. Sørg for at trykke raspen godt fast i fisken. Steg fisken i 1/2 smør, 1/2 neutral olie. i 2-3 minutter på hver side, til den er gylden og sprød. Krydr igen med salt og peber.

Anretning: Kom den skyllede og tørrede spinat over i en stor skål, og kom den brandvarme pasta på. Vend straks rundt med de ristede svampe og løg, og krydr med friskkværnet sort peber. Til sidst dryppes lidt god olivenolie over sammen med revet Gammel Knas. Anret som vist på billedet.

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?